skip to Main Content

Messi voor de rechter vanwege belastingfraude “Ik heb daar geen verstand van”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

messi1aVOETBAL – Lionel Messi moest donderdag voor de rechter vragen beantwoorden over de vermeende belastingfraude van meer dan 4 miljoen euro. Zoals verwacht antwoordde Messi dat hij van dit soort zaken allemaal geen verstand heeft. Hij tekende slechts de contracten en had en heeft nog steeds het volste vertrouwen in zijn vader.

“Yo solo jugaba el fútbol” met andere woorden “Ik speelde slechts voetbal” geeft Lionel Messi als antwoord op de vraag of hij weet wat hij allemaal aan contracten tekende. Messi zegt daarnaast dat hij van de hele financiële afhandeling van alle contracten en de vele miljoenen  die binnenkomen geen verstand heeft, daar heeft hij zijn vader en specialisten voor.

Eigenlijk twijfelen veel mensen ook niet aan die verklaring aangezien het voor een sterspeler zoals Lionel Messi die tientallen miljoenen per jaar verdient het haast onmogelijk is om dit allemaal zelf te controleren en bij te houden. Normaal gesproken worden voor zijn neus papieren neergelegd die hij dan blindelings tekende aangezien zijn “papa” daar om vroeg. En Messi heeft het volste vertrouwen in zijn vader die dat soort zaken voor de Argentijnse speler afhandelt.

Toch gelooft niet iedereen in de rechtbank in de onschuld van de voetballer zelf. Zo zegt de staatsadvocaat dat Messi wel degelijk op de hoogte was van wat hij allemaal tekende. daarom wil men Messi dan ook voor 22 maanden naar de cel sturen, iets waar veel voetbalfans niet blij mee zouden zijn uiteraard.

Messi zou deze celstraf kunnen krijgen omdat men hem verdenkt van een 4,1 miljoen euro kostende belastingfraude over een periode tussen 2007 en 2009. Uit voorzorg heeft Messi dit bedrag en vele miljoenen extra reeds betaalt aan de staat maar daarmee kon hij niet onder deze rechtszaak uitkomen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken