skip to Main Content
Warme en droge zomer verwacht in Spanje maar zonder hittegolven

Warme en droge zomer verwacht in Spanje maar zonder hittegolven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

warm7MADRID – De Spaanse weerdienst voorspelt dat het een warme en droge zomer zal gaan worden dit jaar in Spanje. Daarnaast verwacht het AEMET geen noemenswaardige en extreme hittegolven. Met name in het midden van het land en het zuiden van Spanje verwacht men warmere temperaturen en minder neerslag.

De Spaanse weerdienst is overtuigd van het feit dat men gedurende de zomer van 2016 niet te maken zal hebben met de hittegolven die men registreerde gedurende de zomer van vorig jaar.  Het wordt wel iets warmer dan normaal, met een temperatuurstijging tussen 1 en 2 graden Celsius, maar extreem warm zal het niet worden. Men heeft het hier dan met name over die gebieden gelegen aan de Middellandse Zee, de meest toeristische gebieden van Spanje dus.

Volgens de AEMET zal de gemiddelde temperatuur gedurende juni. juli en augustus rond de 23 graden liggen. Uiteraard zijn er dagen die veel warmer zullen zijn maar hele grote uitschieters verwacht men niet deze zomer. De neerslag wordt geschat op gemiddeld 73mm. Wel denkt men dat er meer subtropische avonden zullen komen met gemiddelde temperaturen rond de 24 graden.

Deze zomer van 2016 zal men niet die extreme temperaturen van vorig jaar zomer gaan halen verwacht de AEMET. Gedurende de zomer van 2015 werden er records verbroken met hoogste temperaturen, langste periodes zonder regen en diverse andere records wat betreft het weer. Ook waren er regelmatig hittegolven, iets wat deze zomer dus minder zal gaan voorkomen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken