skip to Main Content
Doe mee en kies jouw mooiste en beste toeristische monumenten van Spanje

Doe mee en kies jouw mooiste en beste toeristische monumenten van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De bekende website Tripadvisor publiceert regelmatig lijstjes met de beste hotels, restaurants, vakantieplaatsen, stranden, campings, steden en … de 10 beste toeristische bezienswaardigheden. Deze lijsten worden samengesteld aan de hand van de meningen van de Tripadvisor gebruikers maar niet iedereen is lid van dit netwerk dus daarom onze vraag aan jou “wat is jouw mooiste en beste monument in Spanje?”.

Op de lijst van Tripadvisor staat de Mezquita in de stad Córdoba in Andalusië op de eerste plaats van de beste toeristische bezienswaardigheden van Spanje en zelfs op de derde plaats van de wereldlijst van bezienswaardigheden, een hele prestatie. Naast de prachtige Mezquita staan natuurlijk ook het Alhambra, de Sagrada Familia, Casa Battlo en de Fuente Màgica (magische fontein) in Barcelona, het Koninklijk Paleis in Madrid en diverse andere zeer bekende bezienswaardigheden op de top 10 lijst.

Nu is de keuze aan jou door mee te doen en jouw beste en mooiste bezienswaardigheden te kiezen. We zijn benieuwd wat jij als Spanjekenner of Spanjebezoeker het mooiste monument van deze top 10 lijst vindt. Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Spanje die de moeite waard zijn dus als jij vindt dat die op deze lijst thuishoren, plaats dan een reactie op dit bericht met jouw keuze 🙂

We hebben overigens nog meer rankinglijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Ik was helemaal weg van de kathedraal geweldig en nu nog zo modern en nog niet af die gekelurde glazed en het stilte geniet waar je rustiger kunt hidden terwijl er zoveel mensen boven lopen een prachtige plek

 2. Spanje telt inderdaad vele prachtige bezienswaardigheden. Het moeten echter niet altijd mooie gebouwen of kunstwerken zijn. De natuur heeft ook haar ‘sterke punten’. Op de eilanden (Balearen, Canarische Eilanden) vind je talrijke interessante plaatsen. Zo heb je op Mallorca bijvoorbeeld de Cap de Formentor of het Tramuntana-gebergte. Op het eiland Tenerife de Teide. Of het eiland Cabrera (ten zuiden van Mallorca) dat een beschermd nationaal park is.

 3. Heb al vele mooie steden in Spanje mogen bezoeken,
  Maar mijn hart gaat uit naar Sevilla, wat n prachtige stad,
  Zijn mooie, adembenemende monumenten, de heerlijke
  Verborgen terrasjes, in die prachtige verborgen straatjes ,
  Zijn unieke flamenco tablas,ik vindt het n voorrecht om daar
  Deel van uit te mogen maken, n groot genieten,
  Zijn temperament, zijn Semana Santa,zijn unieke Feria ‘s
  Kortom, ik prijs het iedereen aan, n bezoek te brengen
  Aan deze heerlijke stad .
  Volgend jaar met de Feria ‘s n week want 2 dagen
  Is veel te kort
  Dus snel bespreken
  Els benidorm

 4. Voor mij allemaal even mooi, al steekt het Alhambra er wel eventjes boven uit… Spanje is nu eenmaal een geweldig mooi land en uiterst rijk wat kunst betreft

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken