skip to Main Content
Real Madrid wint 12e Champions League titel na 1-4 winst op Juventus

Real Madrid wint 12e Champions League titel na 1-4 winst op Juventus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Het is Real Madrid zaterdagavond in Cardiff (Wales) gelukt om de twaalfde Champions League titel op naam te schrijven, een absoluut record aangezien er geen enkel ander Europees team is die zoveel CL bekers in de vitrine heeft staan en de nummer twee AC Milan met 7 bekers en de nummer drie FC Barcelona met 5 bekers ver weg van Madrid op de lijst staan. Daarnaast heeft Real Madrid geschiedenis geschreven door voor het eerst sinds de nieuwe opzet van de CL twee jaar achter elkaar de Europese competitie te winnen.

Real Madrid wist in 2016 de elfde CL titel op naam te schrijven door dankzij penaltys van stadgenoot Atletico Madrid te winnen. Dit jaar was het de beurt aan het Italiaanse Juventus die ook al in 2014/2015 tegenover FC Barcelona in de finale stonden en dat toen verloren met 3-1. Ook dit jaar wist Juventus de beker met de grote oren niet mee naar Italië te nemen nadat ze met 1-4 van Real Madrid verloren.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Cristiano Ronaldo in de eerste helft waarna Mandzukic met een prachtige doelpunt de gelijkmaker maakte. Het tweede doelpunt van Real Madrid werd in de tweede helft gemaakt door Casemiro gevolgd minuten later door de derde treffer, ook dit keer weer van Ronaldo. Het vierde doelpunt werd uiteindelijk door Asensio in de extra speeltijd gemaakt.

Voor Real Madrid is het dus dubbel feest. Als eerste wonnen ze de 12e beker en daarnaast voor het eerst twee jaar achter elkaar in de nieuwe versie van de Champions League opzet. Real Madrid won de eerste CL titel in het 1956 gevolgd door de titels in 1957, 1958, 1959 en 1960. Daarna won Real Madrid de titels in de jaren 1966,1998, 2000, 2002, 2004 en als laatst in 2014, 2016 en nu dit jaar in 2017. Juventus had de derde titel kunnen winnen aangezien ze in 1985 en 1996 ook al eens wisten te winnen. Pikant detail is dat Juventus als enige Europese club zeven keer een finale wisten te verkiezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Juventus had inderdaad kunnen winnen
  als ze zich niet hadden laten omkopen door Real Madrid
  de Madrilenen weten nooit eerlijk te winnen
  dat is altijd al zo geweest
  ik vind eigenlijk dat het eindelijk eens aanhangig gemaakt moet worden
  als het aan mij zou liggen dan was Real Madrid allang uit de Liga verbannen
  maarja de Madrilenen (Real Madrid) zijn nooit eerlijk geweest
  ook begrijp ik niet waarom real Madrid een eigen scheidsrechters comite heeft
  maarja Real Madrid is en blijft maffia
  een club kan ik het niet noemen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by