Search
menu
Search

Heb jij wel eens dit soort merkloze en bestickerde auto’s gezien in Spanje?

Oeps ... foto ontbreekt!

Heb jij wel eens dit soort merkloze en bestickerde auto’s gezien in Spanje?

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De kans is groot dat je in Spanje op bezoek bent of er woont en wel eens een rare auto voorbij hebt zien komen. Het gaat in deze gevallen om auto’s die van buiten helemaal bestickerd zijn, hetzij in het zwart of een andere kleur hetzij met motieven waardoor de auto eruit ziet als een reclameauto. In sommige gevallen gaat het om een auto met een buitenlands kenteken, in sommige gevallen een Spaans kenteken en soms een heel erg vreemd of rood kenteken. Maar wat zijn dit dan voor een soort auto’s?

In bijna alle gevallen is niet direct te zien over welk merk of type auto het gaat aangezien deze voertuigen geen merk hebben en het dus alleen eventueel te achterhalen is door naar bepaalde vormen te kijken. Aangezien de auto’s compleet bestickerd zijn en de ramen vaak geblindeerd weet men niet waar het hierover gaat.

In dit soort gevallen gaat het om testauto’s van nieuwe modellen die nog niet officieel uitgebracht zijn en nog niet klaar zijn voor de verkoop. De auto’s worden door testrijders rondgereden in normale omstandigheden zoals in de stad, op de weg, langs de kust, parkeren op parkeerplaatsen of garages etc. Met deze autoritten wil men testen hoe deze nieuwe modellen rijden in normale omstandigheden zodat een fabrikant eventueel voordat de auto officieel op de markt komt nog aangepast kan worden.

Mocht je dus in de toekomst vreemde, merkloze bestickerde auto’s zien rondrijden, dan gaat het dus om testauto’s. Deze modellen auto’s zijn meestal gedurende de zomermaanden te zien dus de kans is groot dat ook jij deze zomer een testauto kunt tegenkomen.

Aangezien het om nieuwe modellen gaat waarvan men vaak nog niet eens op de hoogte is, kan het interessant zijn om foto’s te maken van deze auto’s. Het schijnt namelijk dat je deze foto’s kunt opsturen naar auto tijdschriften en websites die gespecialiseerd zijn in auto’s. Het is ons niet bekent of men voor dit soort foto’s betaald. Heeft iemand ervaring hiermee?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?