skip to Main Content
Heb jij wel eens dit soort merkloze en bestickerde auto’s gezien in Spanje?
Diario Sur

Heb jij wel eens dit soort merkloze en bestickerde auto’s gezien in Spanje?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

De vreemd gekleurde auto's zijn er weer in Spanje

Diario Sur

MADRID – De kans is groot dat je in Spanje op bezoek bent of er woont en wel eens een rare auto voorbij hebt zien komen. Het gaat in deze gevallen om auto’s die van buiten helemaal bestickerd zijn, hetzij in het zwart of een andere kleur hetzij met motieven waardoor de auto eruit ziet als een reclameauto. In sommige gevallen gaat het om een auto met een buitenlands kenteken, in sommige gevallen een Spaans kenteken en soms een heel erg vreemd of rood kenteken. Maar wat zijn dit dan voor een soort auto’s?

In bijna alle gevallen is niet direct te zien over welk merk of type auto het gaat aangezien deze voertuigen geen merk hebben en het dus alleen eventueel te achterhalen is door naar bepaalde vormen te kijken. Aangezien de auto’s compleet bestickerd zijn en de ramen vaak geblindeerd weet men niet waar het hierover gaat.

In dit soort gevallen gaat het om testauto’s van nieuwe modellen die nog niet officieel uitgebracht zijn en nog niet klaar zijn voor de verkoop. De auto’s worden door testrijders rondgereden in normale omstandigheden zoals in de stad, op de weg, langs de kust, parkeren op parkeerplaatsen of garages etc. Met deze autoritten wil men testen hoe deze nieuwe modellen rijden in normale omstandigheden zodat een fabrikant eventueel voordat de auto officieel op de markt komt nog aangepast kan worden.

Mocht je dus in de toekomst vreemde, merkloze bestickerde auto’s zien rondrijden, dan gaat het dus om testauto’s. Deze modellen auto’s zijn meestal gedurende de zomermaanden te zien dus de kans is groot dat ook jij deze zomer een testauto kunt tegenkomen.

Aangezien het om nieuwe modellen gaat waarvan men vaak nog niet eens op de hoogte is, kan het interessant zijn om foto’s te maken van deze auto’s. Het schijnt namelijk dat je deze foto’s kunt opsturen naar auto tijdschriften en websites die gespecialiseerd zijn in auto’s. Het is ons niet bekent of men voor dit soort foto’s betaald. Heeft iemand ervaring hiermee?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. We zie ze regelmatig op de kustweg tussen Aquilias – Vera – Mojacar.
  Laatste keer haalden een stuk of 5 mij in die zeker 2 x zo hard al ik reden, dat is ruim boven de 100 op de kustweg

  1. Hier rijden ze ook regelmatig rond.
   Vaak op en neer naar Granada heb ik de indruk.
   En ook op de binnenwegen aan de kust heb ik ze wel eens gezien.
   Grappig verhaal, ik vroeg me altijd al af waarom ze er zo uit zagen, nu weten we het…hahaha, weer wat geleerd.

 2. Ik heb deze autos in de 20 jaar dat ik in Spanje woon nog nooit gezien, maar aan de andere kant boeit het ook niet zo veel ik heb een auto om van a naar b te komen en aangezien ik 4 honden heb is dit gewoon een bestel busje.

 3. Niet alleen in de zomer, ook dit voorjaar met sneeuw in de Sierra Nevada. Daar zagen we goed dat het Audi’s waren. Die werden dan opgeladen in een grote vrachtwagen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken