Autonome regio Valencia wil nog niet naar Fase 3 maar welke regio’s wel?

Autonome regio Valencia wil nog niet naar Fase 3 maar welke regio’s wel?
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Op woensdag heeft het Ministerie van Volksgezondheid zoals elke week weer de verzoeken van de regioregeringen in de autonome regio’s ontvangen wat betreft het overschakelen naar een volgende de-escalatiefase op maandag 8 juni. Terwijl de meeste regio’s graag een Fase verder willen omdat er meer versoepelingen zullen zijn heeft de regio Valencia al aangegeven dit nog niet te vragen, daar wil men liever nog niet naar Fase 3 gaan.

Verschillende autonome regio’s zullen op maandag 8 juni van de-escalatiefase veranderen. In sommige gevallen zoals Madrid en Barcelona kan dat van Fase 1 naar Fase 2 zijn terwijl dat in andere regio’s, provincies of districten mogelijk is van Fase 2 naar Fase 3.

Elke week bekijkt het Ministerie van Volksgezondheid de gezondheidssituatie in de 17 autonome regio’s (en de autonome steden Ceuta en Melilla), de 50 provincies en tientallen gezondheidsdistricten. Daarbij baseert het Ministerie zich op de gegevens die de autonome regioregeringen zelf doorsturen naar Madrid.

Valencia regio

De regionale regio Valencia heeft gevraagd uit voorzorg nog in Fase 2 te blijven op dit moment maar men sluit niet uit dat de regio bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón op maandag 15 juni wel naar Fase 3 wil gaan.

Madrid regio

De Madrid regio is politiek gezien de meest conflictueuze van allemaal want terwijl de regionale autoriteiten van de regio en Spaanse hoofdstad met de meeste corona-doden en besmettingsgevallen graag al direct naar Fase 3 zouden willen gaan, bevindt de regio zich nu nog in Fase 1 en is het hoogstwaarschijnlijk dat de Comunidad de Madrid op maandag 8 juni zal overschakelen naar Fase 2.

Catalonië

In Catalonië heeft men besloten niet per provincies maar per gezondheidsdisctrict de situatie elke week te bestuderen. Daardoor bevinden zich delen in fase 2 en andere delen zoals de stad Barcelona en directe omgeving en Lerida in Fase 1. De Generalitat de Catalunya heeft gevraagd om deze twee laatsten naar fase 2 te laten gaan en de districten Terres de l’Ebre, Tarragona en Alt Pirineu i Aran naar Fase 3. 

Andalusië

De Junta de Andalucía heeft aan Madrid gevraagd om dit keer geen uitzondering te maken voor de provincies Málaga en Granada die op maandag 1 juni schakelden naar Fase 2 maar om alle acht provincies allemaal naar Fase 3 te laten overschakelen. Als dat zo zal zijn mag er vrij door de hele autonome regio en dus tussen alle acht provincies gereisd worden in Fase 3.

Balearen eilanden

De Govern Balear heeft gevraagd om de eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza naar fase 3 te laten gaan, een fase waarin Formentera zich al een week bevindt.

Canarische Eilanden

De eilanden La Gomera, El Hierro en la Graciosa bevinden zich sinds 1 juni in fase 3 en de Gobierno de canarias wil dat de overige eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en la Palma ook naar Fase 3 gaan op maandag 8 juni.

Andere regio’s

Wat betreft de overige autonome regio’s die naar fase 3 willen gaan zijn er aanvragen binnengekomen van: Asturië, Cantranbrië, Galicië, Baskenland, navarra, La Rioja, Extremadura, Murcia, delen van Castilië en Leòn en in Castilla-la Mancha de provincies Cuenca en Guadalajara terwijl de provincies Toledo, Albacete en Ciudad real nog moeten wachten tot 15 juni voordat ze naar Fase 3 gaan.

In de autonome stad Ceuta wil men nog in fase 2 blijven omdat er veel nieuwe besmettingen bij zijn gekom,en en er op dit moment 500 inwoners gecontroleerd worden. In Melilla wil men wel naar Fase 3 gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.