Reizen tussen provincies wel maar autonome regio’s niet mogelijk in Fase 3

Reizen tussen provincies wel maar autonome regio’s niet mogelijk in Fase 3
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Zoals zo vaak als ministers hun mond voorbij praten is er verwarring ontstaan vanwege een uitspraak van de Transport minister Ábalos dat het vanaf 8 juni mogelijk zal zijn om niet alleen tussen provincies die in de dezelfde de-escalatiefase zitten te reizen maar ook tussen de autonome regio’s. Die uitspraak is door de minister van Volksgezondheid Salvador Illa een dag later ontkracht.

In beide gevallen gaat het om de-escalatiefase 3 waarin een groot deel van Spanje vanaf maandag 8 juni zich zal bevinden. Wanneer de provincies binnen een autonome regio zich in dezelfde Fase bevinden zal het mogelijk zijn om interprovinciaal te reizen, dus van de ene naar de andere provincie. 

Maar de minister van Volksgezondheid spreekt de woorden van de Transport minister Ábalos tegen want reizen tussen autonome regio’s die in dezelfde Fase zitten zullen vanaf 8 juni nog niet zijn toegestaan.

Zoals de planning van het vier fasen de-escalatieproces is zullen de inwoners van Spanje pas op 21/22 juni vrij door het hele land mogen reizen. Vanaf die datum komt er een einde aan het de-escalatieproces en als alles gaat zoals de regering wil ook een einde aan de zesde en laatste verlenging van de noodtoestand.

LEESTIP: De onderverdeling van Spanje in regio’s, provincies en comarca’s

Voor die datum juni zal het niet mogelijk zijn om van een autonome regio naar een andere autonome regio te reizen, dus van Alicante naar Murcia of van Barcelona naar Valencia of van Málaga naar Madrid rijden is pas mogelijk vanaf 21/22 juni.

In de mogelijke nieuwe alweer zesde maar laatste verlenging van de noodtoestand krijgen de regioregeringen van de autonome regio’s de leiding over de maatregel die men wil nemen binnen de eigen regio. Maar een ding hebben de regioregeringen geen zeggenschap over, de bewegingsvrijheid tussen provincies en autonome regio’s, dat blijft onder beheer bij het Ministerie van Volksgezondheid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.