skip to Main Content
Naam van president Rajoy genoemd in smeergeldaffaire Spanje

Naam van president Rajoy genoemd in smeergeldaffaire Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rajoybarcenas1MADRID – De ex penningmeester van de conservatieve Partido Popular (PP), Luis Bárcenas, heeft premier Mariano Rajoy en vroegere partijvoorzitters ervan beschuldigd van de zwarte kassen in de partij op de hoogte te zijn. Betalingen met zwart geld maakten in de partij sinds 1982 deel uit van een “ingeburgerd financieel systeem”, benadrukte Bárcenas in een geschreven verdedigingsbrief- Deze brief werd donderdag door zijn advocaten in Madrid aan een rechtbank voorgelegd.

Bárcenas zit al 19 maanden in voorarrest, eerst in de gevangenis maar nadat hij borgtocht heeft betaald leeft hij onder huisarrest. Hij en andere beschuldigden moeten zich wegens de smeergeldaffaire verantwoorden voor de rechter. De zwarte kassen werden door de oprichter van de partij Manuel Fraga ingevoerd en door de latere partijvoorzitters Antonio Hernández Mancha, José María Aznar en Mariano Rajoy overgenomen.

Bárcenas had als penningmeester enkel de instructies van de partijleiders opgevolgd, zei de ex penningmeester. De PP ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden. Rajoy heeft steeds bestreden ook maar iets te weten van betalingen met zwart geld. Het onderzoek van Justitie bracht aan het licht dat de PP jarenlang illegale donaties van ondernemers heeft ontvangen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken