skip to Main Content
Stranden Costa Brava uren gesloten vanwege aanwezigheid haaien

Stranden Costa Brava uren gesloten vanwege aanwezigheid haaien

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

haai2GIRONA – De politie en kustwacht hebben donderdagavond en nacht de stranden van de badplaats Pineda de Mar aan de Costa Barcelona, grenzend aan de Costa Brava, gesloten vanwege het feit dat er verschillende haaien waren gesignaleerd. De eerste melding kwam binnen rond 19.30 uur op donderdagavond waarna er meteen uit voorzorg actie werd ondernomen.

Diverse strandwachten zeggen dat ze vier kleine blauwe haaien hadden gesignaleerd en uit voorzorg werden de stranden gesloten. Rond het tijdstip van 19.30 uur waren er minder personen dan overdag maar toch moesten er mensen het water uit in opdracht van de politie.

De vier haaien waren niet langer dan twee meter en deze haaiensoort wordt wel vaker gezien langs de Spaanse Costa’s. De haaien zelf zijn in principe niet gevaarlijk voor de mens maar een dier blijft een dier en kan in een angstig moment altijd iets doen wat ze normaal niet zouden doen.

Vrijdagochtend werden de groene vlaggen alweer gehesen en konden de strandgangers weer naar het strand om te genieten van de zee. Wel wordt iedereen aangeraden zo dicht mogelijk bij de kust te blijven om eventueel aan close encounter met een haai te voorkomen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken