skip to Main Content
Marbella wil wetswijziging om te voorkomen dat toeristen zonder shirt rondlopen

Marbella wil wetswijziging om te voorkomen dat toeristen zonder shirt rondlopen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente Marbella is druk bezig om een wijziging van de gemeentelijke verordening voor te bereiden waarmee men wil voorkomen dat toeristen (en inwoners) in de toekomst nog zonder shirt over straat lopen. Men is van plan flinke boetes tussen de 120 en 500 euro uit te gaan schrijven aan die personen die zonder shirt lopen. Het gaat dan met name om die plaatsen zoals straten, pleinen en boulevards waar het “normaal” is om met een shirt rond te lopen.

Mocht deze nieuwe gemeentelijke verordening er komen dan wordt het rondlopen zonder shirt bestraft als een simpele overtreding met boetes tussen de 120 en 500 euro, afhankelijk van waar dit gebeurt en of iemand voor een tweede of derde keer zonder shirt betrapt wordt. De boete is ook afhankelijk van de persoon zelf, hoe de staat is van die persoon op het moment van bekeuren, etc.

Het verbod zou dan alleen moeten gelden voor openbare plaatsen zoals straten, boulevards en pleinen waar het normaal wordt gezien om met een shirt aan te lopen. Uiteraard geldt de nieuwe verordening niet op het strand waar het wel is toegestaan om zonder shirt te lopen.

Marbella is niet de eerste kustplaats waar men een soortgelijke gemeentelijke verordening wil instellen. Dat gebeurde ook al eerder in diverse andere badplaatsen en zelfs in de stad Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 23 reacties
 1. Mijn zus is in 1970 in LLoret ook door de politie aangesproken omdat zij zonder topje liep van het strand naar het hotel. Zij was ziek geworden, had achteraf, ‘n zonnesteek opgelopen.

 2. Een bloot bovenlijf blijkt bij mannen aanstootgevend, bij vrouwen kennelijk niet?! We zullen het maar niet over helemaal bloot hebben want wat is de mens toch een lelijk schepsel. Allemaal, man en vrouw, aan die kleding en niet zeuren over de temp. Op het strand wordt zonder shirtje nog gedoogd, maar ook dat zal veranderen. Gewoon met alle kleren aan zwemmen, net als de dames/heren in moslimlanden zoals Turkije. Hypocriet? Wat is dat?!

 3. Erg he ,
  Ik ben 30 kg aangekomen door de pillen die ik moet nemen van mijn dokter.
  Ik kan geen kleding verdragen door de overgevoeligheid van huid .
  Moet wel in de schaduw zitten.
  Wil dat zeggen dat ik nooit meer mag buitenkomen?
  Groetjes

 4. Sommigen zijn een stelletje hypocrieten zeg, en nee we zijn niet allemaal gezegend met en maatje 38 . Die mensen zijn in een zonnig vakantie oord en niet iedereen houd van het vieze zand. En vergeet niet dat het menigeen zal afschrikken terug te komen als ze een boete hebben gehad dus weg inkomen stad en bedrijfs leven. Zal voortaan een 3delig pak aantrekken in de 40+ temp om naar strand te gaan en straks in de tuin voor het huis(is aan de openbare weg he). Allemaal een koude zomer gewenst want dan hebben ze zich wel gekleed

 5. ok van mij mogen ze dragen wat ze willen maar ben het eens om deftig gekleed te lopen maar dan wel ook op restaurant
  op restaurant waren we aan het eten en voor ons waren er mensen aan het eten en allemaal de handjes omhoog en la la la ge kent da wel he, leute maken, enkele vrolijke dikkertjes hadden een “marcelleke” aan en het zweet liep langs hun armen, echt vies da okselhaar maar ze hadden kleding aan en wat doe je ertegen, niets dus want er moet geld in het laatje komen he

 6. Ook aub aan de hele Costa Blanca! Ik erger me dood aan al die oudere mannen met bierbuiken. Niet alleen Engelsen, maar ook de rest van de Europeanen

 7. Een uitstekende maatregel iets wat ook voor Nederland zou moeten gelden. Het zijn altijd van die speciale types je haalt ze er zo uit. Ik ben een groot voorstander van Normen en Waarden.
  Ik erger me er ook aan hoe sommige types zelfs naar de kerk gaan.

 8. Goede zaak en bijkomend dat ze dan niet met in vol zonnecreme op de stoelen gaan zitten waar je dan achteraf zelf moet op plaats nemen, alles behalve hygiënisch. Op het strand is plaats genoeg om zonder shirt te zitten.

 9. en voor de vrouwen idem dito ook een hemdje aan….niet in bikini in de stad.Trouwens zijn daar ook schilderijen bij make-up en tatoes

 10. Zouden ze in de Nederlandse dorpen en steden ook moeten invoeren als het warmer is dan 18 graden.Maar het showen van de tattoos is bij diversen nu eenmaal een must..pfffff

 11. Foutje in deze zin: Uiteraard geldt de nieuwe verordening niet op het strand waar het wel is toegestaan om met shirt te lopen. > dit moet zijn: waar het wel is toegestaan om zonder shirt te lopen.

  1. Precies. Overigens een goede maatregel. Zouden ze in Benidorm ook moeten doen. Met name dat Britse plebs loopt daar als wandelende schilderijen door de straten. Totale verloedering.

   1. frank, ben het helemaal met jou eens.
    moeten ze ook iets doen tegen hoe ze erbij lopen met vrijgezellenavond,
    dat is ook niet om aan te zien,zeer aanstoot gevend

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken