Marbella wil wetswijziging om te voorkomen dat toeristen zonder shirt rondlopen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Marbella wil wetswijziging om te voorkomen dat toeristen zonder shirt rondlopen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Marbella is druk bezig om een wijziging van de gemeentelijke verordening voor te bereiden waarmee men wil voorkomen dat toeristen (en inwoners) in de toekomst nog zonder shirt over straat lopen. Men is van plan flinke boetes tussen de 120 en 500 euro uit te gaan schrijven aan die personen die zonder shirt lopen. Het gaat dan met name om die plaatsen zoals straten, pleinen en boulevards waar het “normaal” is om met een shirt rond te lopen.

Mocht deze nieuwe gemeentelijke verordening er komen dan wordt het rondlopen zonder shirt bestraft als een simpele overtreding met boetes tussen de 120 en 500 euro, afhankelijk van waar dit gebeurt en of iemand voor een tweede of derde keer zonder shirt betrapt wordt. De boete is ook afhankelijk van de persoon zelf, hoe de staat is van die persoon op het moment van bekeuren, etc.

Het verbod zou dan alleen moeten gelden voor openbare plaatsen zoals straten, boulevards en pleinen waar het normaal wordt gezien om met een shirt aan te lopen. Uiteraard geldt de nieuwe verordening niet op het strand waar het wel is toegestaan om zonder shirt te lopen.

Marbella is niet de eerste kustplaats waar men een soortgelijke gemeentelijke verordening wil instellen. Dat gebeurde ook al eerder in diverse andere badplaatsen en zelfs in de stad Barcelona.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.