Search
menu
Search

Marbella wil wetswijziging om te voorkomen dat toeristen zonder shirt rondlopen

Oeps ... foto ontbreekt!

Marbella wil wetswijziging om te voorkomen dat toeristen zonder shirt rondlopen

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Marbella is druk bezig om een wijziging van de gemeentelijke verordening voor te bereiden waarmee men wil voorkomen dat toeristen (en inwoners) in de toekomst nog zonder shirt over straat lopen. Men is van plan flinke boetes tussen de 120 en 500 euro uit te gaan schrijven aan die personen die zonder shirt lopen. Het gaat dan met name om die plaatsen zoals straten, pleinen en boulevards waar het “normaal” is om met een shirt rond te lopen.

Mocht deze nieuwe gemeentelijke verordening er komen dan wordt het rondlopen zonder shirt bestraft als een simpele overtreding met boetes tussen de 120 en 500 euro, afhankelijk van waar dit gebeurt en of iemand voor een tweede of derde keer zonder shirt betrapt wordt. De boete is ook afhankelijk van de persoon zelf, hoe de staat is van die persoon op het moment van bekeuren, etc.

Het verbod zou dan alleen moeten gelden voor openbare plaatsen zoals straten, boulevards en pleinen waar het normaal wordt gezien om met een shirt aan te lopen. Uiteraard geldt de nieuwe verordening niet op het strand waar het wel is toegestaan om zonder shirt te lopen.

Marbella is niet de eerste kustplaats waar men een soortgelijke gemeentelijke verordening wil instellen. Dat gebeurde ook al eerder in diverse andere badplaatsen en zelfs in de stad Barcelona.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?