skip to Main Content
Nederlandse inwoner van Lloret de Mar na elf dagen ontvoering bevrijd nabij Madrid

Nederlandse inwoner van Lloret de Mar na elf dagen ontvoering bevrijd nabij Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De Spaanse politie heeft een Joegoslavische man met Nederlandse nationaliteit bevrijd uit zijn zeer benauwde situatie. De man werd half juni in zijn woning in de kustplaats Lloret de Mar door mannen ontvoerd waarna hij elf dagen lang vastgehouden werd en vrij zou komen als er 1,5 miljoen euro voor hem betaald zou worden. De politie was de ontvoerders echter te slim af en konden de verantwoordelijken arresteren en de Nederlandse man redden nabij Madrid.

De ontvoerde Nederlander met Joegoslavische achtergrond werd half juni bij het binnengaan van zijn woning in Lloret de Mar door als politie verklede mannen overvallen, geschopt, geslagen en gedrogeerd en daarna onder bedreiging van een pistool achter in de auto in de kofferbak gedaan. Gedurende elf dagen was de Nederlander ontvoerd en wilde men 1,5 miljoen losgeld voor hem hebben. Dat geld was gevraagd aan de echtgenote van de ontvoerde man die ondertussen al de politie had gewaarschuwd die met een onderzoek was begonnen.

De Nederlandse Joegoslaaf werd gedurende de elf dagen dat hij vastzat gedrogeerd en ook op het moment van de bevrijding was de man onder invloed van middelen. De bedoeling was dat de vrouw het losgeld naar een hotel langs een snelweg tussen Madrid en Toledo zou brengen maar de politie had toen al in de gaten waar de ontvoerde Nederlander en de ontvoerders zich bevonden. Deze verstopten zich in de gemeente Casarrubios del Monte niet ver van Madrid waar men uiteindelijk vier personen kon arresteren en een vijfde persoon in een andere woning in Madrid kon aanhouden.

De gearresteerden kwamen uit Roemenië waarbij de verdachte leider een arts was die stage liep in een ziekenhuis in Madrid. Het was deze arts die de ontvoerde man steeds onder de drugs hield waardoor deze zich niet kon verzetten. Al met al is het een rare zaak al is de exacte reden van de ontvoering niet bekend gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. ja vreemd , al die nationaliteiten….zouden ze het verzonnen hebben
    niet deze redactie hoor maar je weet nooit waar het vandaan komt

  2. Het is een hele rare zaak waar we waarschijnlijk dus nooit meer iets van zullen horen. Ik kan er geen spannende krimi van bakken met zo veel onbekenden en vooral onwaarschijnlijkheden. Nederlandse Joegoslaaf die in Spanje woont, Roemenen onder aanvoering van een arts, drugs uit een ziekenhuis, en dan dat bespottelijk lage losgeld van 1,5 miljoen (voor 5 ontvoerders!) . Vreemde informatiemix.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken