Gepensioneerden in Spanje mogen hun pensioen niet meer contant ontvangen

Gepensioneerden in Spanje mogen hun pensioen niet meer contant ontvangen
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bij de laatste wijzigingen in het systeem van de pensioenen in Spanje is opgenomen dat gepensioneerden in het land hun pensioen niet meer contant mogen ontvangen. Spanje past zich met deze maatregel aan de Europese norm aan. Vanaf nu moeten de jubilados een bankrekening hebben waar hun pensioen elke maand gestort wordt.

Volgens de instelling Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) heeft deze nieuwe meer Europese maatregel slechts effect op zo’n 4.000 gepensioneerden die er nog voor kozen om het geld contant (en efectivo) in ontvangst te nemen. In totaal heeft Spanje meer dan 9 miljoen personen die een vorm van pensioen ontvangen dus het gaat om een klein aantal.

Deze 4.000 gepensioneerden zullen vanaf nu verplicht het geld op een bankrekening (cuenta corriente) moeten krijgen aangezien ze het niet meer contant kunnen gaan ophalen elke maand. Alle gepensioneerden hebben reeds eind mei een brief ontvangen dat ze vanaf 1 juli een bankrekening moeten hebben om hun pensioen te ontvangen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Harm

Hier in de regio ken ik er een paar waar het al zo is . Op de dag het het geld op de bank is staan ze in de rij en nemen het op. Soms laten ze de centen staan maar ronden voor de rest af. Bij ING waar dit niet mogelijk is .Nemen ze op via hun DNI/NIF in hele bedragen rest boeken ze over naar de spaar rekening . Lopen naar de Caixa of BBVA en betalen hun telefoon rekening licht en water. De rest houden ze met een paperclip of elastiekje bij elkaar en steken het in… Lees verder »

Bert

Lekker duidelijk Harm?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.