skip to Main Content
Internationale toerisme staat een beetje stil in Spanje
123rf

Internationale toerisme staat een beetje stil in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Internationale toerisme staat een beetje stil in Spanje

123rf

MADRID – Het aantal toeristen die in de maand mei naar Spanje zijn gekomen is slechts met 1% gestegen naar 8,1 miljoen, een van de lichtste stijgingen sinds jaren, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE). Tussen begin januari en eind mei zijn er 28,6 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen wat een lichte stijging is van 1,96% wat 10% minder is dan vorig jaar dezelfde periode. Er zijn tot nu toe minder Britten en Duitsers naar Spanje gekomen maar meer Nederlanders en Belgen.

In de maand mei kwamen er 8.084.173 buitenlandse vakantiegangers naar Spanje, een kleine stijging van 1% ten opzichte van mei 2017. Er kwamen 1.98 miljoen Britten naar Spanje wat er 3,9% minder zijn terwijl ook het aantal Duitsers met 1,8% daalde naar 1.16 miljoen toeristen. Ook het aantal Italianen daalde met 7,7% naar 337.163 vakantiegangers.

Terwijl het aantal Nederlandse vakantiegangers in de maand mei steeg met 6,3% naar 447.869 toeristen daalde het aantal Belgische vakantiegangers met 6,9% naar 213.646 toeristen.

Eerste vijf maanden

Gedurende de eerste vijf maanden kwamen er 28.573.668 internationale vakantiegangers naar Spanje, een kleine stijging van 1,96%. Het aantal Britten daalde met 2,3% naar 6.3 miljoen toeristen en ook het aantal Duitsers daalde met 2,7% naar 3.9 miljoen, bijna net zoveel als de Fransen met 3.9 miljoen wat 0,6% meer is. De grootste stijgers dit jaar zijn Portugal met 775.422 toeristen (+12,8%) en Rusland met 335.034 toeristen (+9,1%).

Nederlanders en Belgen

Tussen begin januari en eind mei kwamen er zowel meer Nederlanders alsook Belgen naar Spanje op vakantie. Het aantal Nederlandse toeristen steeg met 8,9% naar 1.327.752 vakantiegangers. Het aantal Belgische toeristen steeg met 7,5% naar 869.746 vakantiegangers.

Regio’s

Net zoals elk jaar is de autonome deelstaat Catalonië het meest bezocht gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar met 6.5 miljoen toeristen, een daling van 2,1% (ook in mei daalde dit met 2,4%). Ook het aantal toeristen op de Canarische Eilanden daalde met 2% naar 5.79 miljoen toeristen. Als derde staat op de lijst Andalusië met 4.16 miljoen toeristen,een stijging van 2,4%.

Het aantal toeristen op de Balearen eilanden is gelijk gebleven aan vorig jaar met 3.3 miljoen toeristen gevolgd door de Comunidad Valenciana met 3.2 miljoen vakantiegangers, een stijging van 5,7%. Ook het aantal internationale toeristen die naar de Comunidad de Madrid gingen steeg met 5,5% naar 2.86 miljoen vakantiegangers.

Uitgaven

Het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) heeft ook gekeken naar de uitgaven van de internationale vakantiegangers. Hieruit blijkt dat deze met 2,9% zijn gestegen in de maand mei tot 8.15 miljard euro. Het gemiddelde bedrag dat een toerist uitgeeft in Spanje ligt op 1.009 euro per verblijf en zo’n 150 euro per dag, een stijging van 1,8%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Fran Carlos en Christiaan ,jullie hebben gelijk , die Immigranten hebben zeker invloed op het toerisme En met deze regering onder leiding van Sanchez wordt het alleen maar erger .En ja de ,Top Manta verkopers op de mooie promenades ,wat een pest ,zeker geen meerwaarde Het mooie is zij mogen illegaal verkopen en bovenop ze moeten geen stand ,of huurgeld betalen ,arme zelfstandige

  1. Dit zal weinig tot niets te maken hebben met de luck seekers die hier komen, iedereen had zijn vakantie al geboekt en het zijn er dit jaar gewoon wat minder. Als ze nu eerst eens stoppen met het plaatsen van zeer hoge verwachtingen in het nieuws kan het ook niet tegenvallen, en alles wat omhoog gaat komt een keer naar beneden dus het is gewoon normaal te noemen.

   En wat de luck seekers betrefd die gaan hier toch niet blijven als de sociale voorzieningen elders beter zijn, die zullen dus direct richting Frankrijk gaan en zo de rit maken naar Nederland of Duitsland.

   1. De EU gaat ons toch nu wijsmaken dat dit niet meer kan?
    Ja, ik geloof er ook geen reet van hoor leo.
    Maar als ze landen in land A, mogen ze straks niet meer zo maar door naar land B, tenzij bewezen is dat ze een echte vluchteling zijn…of zoiets.
    En nu gaat de EU zorgen voor een scheiding van kaf en koren (Koran??) aan de andere kant van de plas….dus in Noord Afrika. Goeie grap.

    Weten we het allemaal nog, iedereen aan het juichen…want we hadden de ¨Arabische lente¨ toen alle dictators in Noord Afrika moesten oprotten….ja, dat heeft echt geweldig uitgepakt, NOT.
    Eerder haalde geen hond het in zijn hoofd om in die landen een bootje in te gaan, maar nu….oefff, zoals iemand al eerder zei, leg al die bootjes aan elkaar en ze rennen zo de zee over.

 2. Omdat de mensensmokkelaars samen met de zogenaamde NGO organisaties precies weten waar een socialistische regering zit, zoals nu de nooit gekozen Sanchez-PSOE, koersen hun schepen vol met uitvreters naar Spanje. Maar ik betwijfel of dit onder toerisme valt. Spanje moet erg oppassen. De dienstverlening wordt te duur, en dat welkomstbeleid van nep-vluchtelingen wordt onuitstaanbaar. Spanje prijst en werkt zich uit de markt op deze manier. De fake regering Sanchez moet zo snel mogelijk weg, nieuwe verkiezingen, nieuw beleid, gesteund door een verkiezingsuitslag.

 3. Ik persoonlijk denk dat zich verder door zal zetten
  Met al die Immigranten in heel Spanje zal het toerisme zeker afnemen
  Je moet eerlijk zijn..wie wil graag aan het strand zitten en komt een rubberboot uit de zee vol met immigranten die onmiddellijk weg rennen
  Ik zit daar niet op te wachten

   1. Dus Puk, omdat anderen bedenken dat ze moeten komen aanspoelen, moeten de strandgangers maar iets anders gaan doen?? Beetje kortzichtig is het niet?
    Spanje leeft van het toerisme, ga jij die allemaal zeggen dat ze niet meer aan het strand moeten gaan zitten? Wat een gezwets.

    Aan de andere kant, als er geen toeristen meer komen, is Spanje in no time ook een derde wereld land, dan komt er geen vluchteling meer hier heen, want dan valt er niets te halen, als dat het doel van je opmerking is, joh, dan heb je een geweldig goed punt.

  1. Die rennen niet onmiddellijk weg; eerst krijgt het thuisfront een belletje via de smartphone dat ze voet aan wal hebben gezet

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by