skip to Main Content
Keukenmachines van Lidl in recordtijd uitverkocht in Spanje
Lidl.es

Keukenmachines van Lidl in recordtijd uitverkocht in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Keukenmachines Lidl uitverkocht in Spanje

Lidl.es

MADRID – Lidl heeft het weer gepresteerd om met een artikel de mensen in Spanje doldwaas te maken. Dit keer lukte het de Duitse supermarktketen om met de Monsieur Cuisine keukenmachine een recordverkoop te halen door in korte tijd 25.000 “robot de cocina multifuncion” van het merk Silvercrest te verkopen.

Lidl deed afgelopen zaterdag 30 juni in de 550 supermarkten die de keten heeft in Spanje de keukenmachine in de aanbieding wat tot een gekte zorgde bij veel Lidl supermarkten in Spanje. In totaal wist de Duitse keten 25.000 eenheden te verkopen.

Gekheid

De verkoop zorgde bij sommige Lidl winkels voor lange rijen mensen die al trekkend en duwend de supermarkten ingingen om koste wat kost een keukenmachine te bemachtigen. Op Twitter wordt zelfs geklaagd dat dozen uit de handen van andere klanten werden gerukt.

In slechts enkele uren waren de 25.000 keukenmachines die in de verkoop waren gegaan in Spanje uitverkocht. Lidl heeft zich verontschuldigde op internet en beloofd dat er meer “robots de cocina multifuncion” aan zitten te komen zonder een datum te noemen.

Waarom bijzonder

Maar wat is er dan zo bijzonder aan het Lidl apparaat? Ten eerste is het een goedkope versie van de bekende Thermomix. Deze laatste heeft een verkoopprijs tussen de 1.000 en 1.500 euro terwijl de Lidl versie voor 359 euro in de verkoop is gegaan.

Ten tweede is het een zeer gewilde keukenmachine in Spanje met wifi, 160 gerechten die al in het geheugen zitten en waarmee men koken, braden, stoomkoken, kneden, mixen, roeren, hakken, pureren, emulgeren, ijs crushen etc.

Er moet wel gezegd worden dat de officiële Thermomix meer mogelijkheden en functies heeft dan de Monsieur Cuisine van de Lidl maar dat lijkt de Spaanse kopers niets uit te maken.

Verkoop internet

Inmiddels is er op internet al een gouden handel begonnen met de verkoop van de Monsieur Cuisine. De officiële verkoopprijs bij de Lidl is 359 euro maar op websites/apps als Wallapop (zeer populair in Spanje) worden machines aangeboden voor 500, 600 en zelfs 750 euro wat bijna het dubbele is dan de oorspronkelijke verkoopprijs in de winkel.

Vierde jaar

Het is alweer het vierde jaar dat de Lidl de keukenmachine in de verkoop doet waarbij de keten de afgelopen jaren meer dan 70.000 Monsieur Cuisine machines heeft verkocht. De laatste keer dat de keukenmachine in Duitsland op internet werd verkocht, gingen er 12.000 in slechts 8 minuten de deur uit. In alle gevallen werden de keukenmachines snel uitverkocht dus voor de Lidl komt dit succes niet geheel onverwacht.

Er is ook nog een oude versie in o.a. Nederland in de verkoop voor 199 euro maar dat is dus niet dezelfde keukenmachine die nu in de verkoop is gegaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Wil je simpel even het nieuws halen plaats dan een advertentie dat iets gratis is wat normaal gezien veel waard is. De uitkomst zal een kleine burgeroorlog zijn, Verdeel en heers!

    Ik ben afgelopen zaterdag maar niet naar de Lidl gegaan want zag de bui al hangen. Zo´n machine is voor luiaards en daar leven er tegenwoordig enorm veel van, of ze kunnen geheel niet koken 🙂 Ik heb wel mogen horen dat zoals ik al zei het uitsluitend buitenlanders waren die erop af kwamen en Spaanse lowlife handelaartjes die er dan 3 of 4 tegelijk kochten(met een klein groepje) om ze daarna voor meer te verkopen, de laatsten waren schijnbaar ook de genen die de dozen zomaar uit andermands handen graaiden of gewoon uit de winkelwagen haalde als men even niet keek. Een soort van legale diefstal dus 🙁 Ik heb al vele gektes gezien bij de Lidl die mij te ver gingen, gelukkig is deze mij bespaard gebleven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken