skip to Main Content
Ryanair cabinepersoneel Spanje en België gaat staken maar wanneer is nog niet bekend
ryanair.com

Ryanair cabinepersoneel Spanje en België gaat staken maar wanneer is nog niet bekend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ryanair cabinepersoneel gaat staken deze zomer

ryanair.com

MADRID – Er is geen akkoord bereikt tussen de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair en de vertegenwoordigers van het cabinepersoneel. Er zal nog een wonder moeten gebeuren om de stakingen die reeds maanden geleden werden aangekondigd niet door te laten gaan eind juli en begin augustus. Op woensdag of donderdag zal men besluiten wat er gaat gebeuren en wanneer men zal gaan staken.

Op woensdag en donderdag zullen de vertegenwoordigers van het cabinepersoneel uit Spanje, Portugal, Italië en België bijeenkomen in Dublin om de stakingsdagen vast te leggen. Het collectief had tot afgelopen zaterdag middernacht Ryanair de tijd gegegeven om te reageren maar daar kwam geen antwoord op dus gaat men over tot actie.

Toch is er nog enige hoop dat wanneer de vertegenwoordigers van het cabinepersoneel de stakingen verder gaan plannen Ryanair alsnog zal gaan reageren aangezien ze de ernst dan zullen inzien. Met een overeenkomst tussen beide partijen kan voorkomen worden dat er per dag 4.000 passagiers in Spanje alleen al de dupe zijn van de stakingen.

Het gaat om het cabinepersoneel van de landen Spanje, Portugal, Italië en België. Alleen al in Spanje werken 700 piloten en 1.700 cabinepersoneel en staan er 100 vliegtuigen van Ryanair gestationeerd op diverse vliegvelden.

In totaal wordt er gesproken van meer dan 5.000 man personeel die het werk op bepaalde dagen kunnen gaan neerleggen. Er was sprake van deelname van Nederlands en Duits personeel maar het lijkt erop dat die twee landen niet deelnemen.

De data van de stakingen hangen een beetje af van de wetten in de deelnemende landen. Er zijn namelijk landen waar stakingen op momenten dat het druk is niet zijn toegestaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Al die klagers hier niet zeuren. Ik heb het al heel vaak gezegd: vliegen voor een paar tientjes kan gewoon niet. Dat is over de ruggen van het personeel.

 2. Reisje Praag vrijdag 29 juni heen maandag 2 juli terug naar Eindhoven airport.Heen ging goed maar 4 uur voor vertrek ging er geen vliegtuig van RyanAir retour!Sta je dan met 11 man geen hotel niks noppes nada geen hulp van RyanAir telefonisch niet te bereiken doen helemaal niks zoek het maar uit! Volgende dag bij andere maarschappij geboekt en teruggevlogen 1 waarschuwing vlieg nooit met RyanAir gewoon een ramp!

 3. Het is schandalig om in volle vakantieperiode stakingen door te voeren, terwijl miljoenen toeristen reeds 1 of meerde vluchten hebben geboekt en betaald, wij bepaald met kleine kinderen ( 7 en 10 jaar, 2 op 1 week tijd)!!!
  Steeds worden de passagiers als pasmunt gebruikt om Ryanair onder druk te zetten, zoals bij alle stakingen bij de openbare diensten (trein, tram, bus, viegmijen) Dit zou bij wet moeten verboden worden en toch gebeurt het nog steeds!!
  Verwacht bij eventuele doorgaande vluchten geen enkel vriendelijk woord van de passagiers noch voor de piloten noch tegenover het cabinepersoneel, het onthaal zal zeer zakelijk en koel zijn, wees daarop bedacht!!!
  Er zijn andere middelen om jullie eisen kracht bij te zetten niet?

 4. Als je meer dan 3 uur vertraging hebt moet de luchtvaartmaatschappij je schadeloosstellen.
  Maar waarom ga je een contract aan om daarna ontevreden te zijn? En vervolgens duizenden
  mensen te duperen?
  Zoek een baan die je wél leuk vindt.

 5. Erg Heel erg mensen voor de gek houden , het is precies of ze er plezier in hebben.
  Als ge niet content zijt pak dan uw biezen en vertrek ?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken