skip to Main Content
Staking luchtverkeersleiders Barcelona lijkt voorlopig van de baan
De Morgen

Staking luchtverkeersleiders Barcelona lijkt voorlopig van de baan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Staking luchtverkeersleiders Barcelona lijkt voorlopig van de baan

De Morgen

BARCELONA – Al meer dan drie maanden hangt er een bui boven Barcelona en omliggende gebieden, een stakingsbui. Het personeel van het luchtvaart controlecentrum in de gemeente Gava nabij het vliegveld van Barcelona dreigt al geruime tijd met stakingen vanwege te weinig vrije tijd en te hoge werkdruk maar deze stakingen kunnen nu nog voorkomen worden door één handtekening.

Het controlecentrum in Gava is het tweede grootste van het Aena-netwerk in Spanje en zorgt niet alleen voor het luchtruim in Barcelona en de rest van Catalonië maar ook delen van Aragón, Comunidad Valenciana, Murcia en de Balearen. In deze regio’s verdubbeld het luchtvaartverkeer gedurende de zomermaanden vanwege het toerisme en dus is het niet meer dan logisch dat er extra personeel bij komt.

Het bedrijf verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiders Enaire heeft reeds extra personeel beloofd maar vanaf augustus. De vakbonden zeggen echter dat het in juni al vele malen drukker wordt op de vliegvelden en wil dus dat er ook eerder meer personeel bij komt. Op dit moment is er bij het controlecentrum in Gava 297 man personeel werkzaam.

De onderhandelingen werden ten tijde van de motie van wantrouwen en het opstarten van de nieuwe regering in Spanje tijdelijk opgeschort maar men heeft nu weer rond de tafel gezeten waarbij de partijen het in eerste instantie niet met elkaar eens konden worden maar het lijkt nu dat er bijna een akkoord is. Daarbij beloofd men dat er tot het jaar 2025 in totaal 800 nieuwe luchtverkeersleiders bij gaan komen.

De dreiging van een staking is er echter nog steeds waarbij men rekening houdt met werkonderbrekingen elke woensdag en zondag gedurende de maanden juli en augustus.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken