skip to Main Content
Nederlandse toerist bedankt Catalaanse politie voor het redden van haar leven
Mossos d'Esquadra / Facebook

Nederlandse toerist bedankt Catalaanse politie voor het redden van haar leven

BARCELONA – Een Nederlandse toeriste uit Wolvega heeft een bedankbrief gestuurd naar de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra omdat agenten op het vliegveld van Barcelona haar leven hebben gered. Het voorval deed zich voor in september 2018 toen een 66-jarige Nederlandse vrouw onwel werd en agenten haar moesten reanimeren en een defibrillator gebruikten om haar in leven te houden voordat de ambulance arriveerde.

Op donderdag 20 september 2018 landde de Nederlandse vakantiegangster op het vliegveld van Barcelona-El Prat om verder te reizen richting de Costa Brava (Gerona). In de T2 terminal kreeg de vrouw echter een hartstilstand (paro cardiorrespiratorio) waarna agenten van de Mossos d’Esquadra begonnen met de reanimatie.

Helaas kwam de Nederlandse vrouw op dat moment niet bij waarna besloten werd een defibrillator (ook wel hartstarter of automatische externe defibrillator (AED) genoemd) te gebruiken wat succesvol gebeurde en het hart van de vrouw weer begon te werken.

Maanden later stuurde de vrouw een brief naar de Catalaanse politie om hen te bedanken voor het redden van haar leven. In de brief, die de Mossos d’Esquadra op Facebook heeft geplaatst zonder de identiteit van de Nederlandse vrouw bekend te maken, schrijft de 66-jarige dat ze de brief stuurt vanuit Wolvega.

Zo is te lezen dat zij na haar vertrek uit het ziekenhuis in Spanje naar het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen werd gebracht. Daar heeft men haar geholpen om haar er bovenop te helpen wat volgens de schrijfster erg moeilijk was. Na het ziekenhuis ging ze drie weken naar het revalidatiecentrum LindeStede in Wolvega waar ze uiteindelijk tot eind december moest verblijven.

De 66-jarige vrouw is nog bezig om helemaal beter te worden maar toch bedankt ze in haar brief de Catalaanse agenten die door snel en correct te handelen haar leven hebben gered. Ze is ervan overtuigd dat ze snel weer naar Spanje zal reizen en ze hoopt de agenten in kwestie persoonlijk te kunnen bedanken.

De brief werd door de Mossos d’Esquadra op Facebook geplaatst omdat ook zij uiteraard blij zijn dat de vrouw haar hartstilstand heeft overleefd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by