Veel vakantieverkeer verwacht op Spaanse wegen

Veel vakantieverkeer verwacht op Spaanse wegen
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT is deze vrijdag weer begonnen met de jaarlijks terugkerende ‘operación salida del verano’. Dit is een periode die in verschillende fasen is onderverdeeld en wat een periode aangeeft dat het extra druk wordt op de wegen vanwege inwoners die op pad gaan naar de kust of naar het binnenland en de bergen. Met name het verkeer vanuit de grote steden naar de kust zorgt vaak voor problemen, ongevallen en helaas ook verkeersdoden.

Deze vrijdag 3 juli om 15 uur is fase 1 van de speciale vakantieverkeer periode begonnen. De Dirección General de Tráfico (DGT) verwacht net zoals andere jaren weer miljoenen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen maar dit jaar is anders dan andere jaren. Vanwege de corona-crisis kan men niet zo goed weten wat er gaat gebeuren, of het extra druk gaat worden omdat mensen in eigen land blijven voor de vakantie of dat het minder druk wordt omdat veel mensen niet op vakantie gaan.

In dezelfde periode in juli en augustus in 2019 waren er 90 miljoen verkeersbewegingen verwacht en werd dat uiteindelijk 91 miljoen (44 in juli en 47 in augustus) verkeersbewegingen op de Spaanse wegen. Die aantallen verwacht men dit jaar niet te halen maar dat het druk zal worden op bepaalde momenten is wel duidelijk. De DGT gaat uit van 20% minder vakantieverkeer.

Naast dat er minder verkeer voorspeld wordt meent de DGT ook dat de vakantieperiodes korter zullen zijn en vaak zelfs alleen weekenden of lange weekenden. Men denkt ook dat er meer vakantieverkeer zal zijn vanuit de grote steden omdat men na maanden verplicht thuisquarantaine en daarna dat men niet buiten de eigen provincie mocht komen men nu wel op pad zal gaan.

De DGT zal extra gaan controleren op de snelheid, alcohol en drugs en het gebruik van smartphones, iets dat steeds dodelijker wordt. Er zijn 764 vaste flitspalen die de snelheden controleren en men kan gebruik maken van 548 mobiele snelheidscamera’s. 

Ook heeft de DGT 12 helikopters, 11 drones, 15 gecamoufleerde bestelbussen en vrachtwagens en 216 camera’s die controleren op de autogordel ter beschikking. Er zijn daarnaast duizenden agenten van de Guardia Civil Tráfico op de been om het verkeer in goede banen te laten verlopen.

In juli en augustus 2019 overleden er op de Spaanse wegen 215 personen, een zomer met de minste dodelijke verkeersslachtoffers ooit.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.