skip to Main Content
Dramatische juli maand laat het aantal verdrinkingen in Spanje stijgen naar 200

Dramatische juli maand laat het aantal verdrinkingen in Spanje stijgen naar 200

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verdrinking1MADRID – Tussen januari en eind juli zijn er in Spanje maar liefst 200 mensen om het leven gekomen door verdrinking. Alleen al in de maand juli overleden er volgens de Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo 83 mensen door verdrinking. De meeste ongevallen gebeurden in Andalusië en Catalonië.

Het aantal van 83 doden door verdrinking in de maand juli is stukken hoger dan dat van de maand juli in 2014 toen er 32 personen omkwamen door verdrinking. Daarnaast is 70% van de dodelijke slachtoffers om het leven gekomen in zwembaden, rivieren, meertjes of in de zee waar geen strandwacht aanwezig was.

40% van alle verdrinkingsongevallen vond plaats in Catalonië en Andalusië met elk 16 doden in de maand juli. Dit jaar zijn er in deze regio’s alweer respectievelijk 32 en 31 personen omgekomen door verdrinking waarbij de deelstaat Catalonië bovenaan de lijst staat.

De rest van de dodelijke ongevallen gebeurde in Galicië (11), Comunidad Valenciana (10), Castilla La Mancha, Balearen en Murcia (5), Aragón en Extremadura (3) en Asturië, Canarische Eilanden en Navarra (2).

56% van de verdrinkingen vond plaats langs een van de Spaanse stranden met 113 doden, 19% vond plaats in zwembaden met 38 doden, 10% vond plaats in rivieren met 20 doden en de rest vond plaats op andere plaatsen zoals waterparken, meren, havens, stuwmeren of kanalen. 140 mensen overleden op plaatsen waar geen strandwacht aanwezig was – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken