skip to Main Content
Flatgebouw in Carabanchel wijk in Madrid stort in na ontruiming inwoners

Flatgebouw in Carabanchel wijk in Madrid stort in na ontruiming inwoners

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

madrid7MADRID – Wonder boven wonder en door snel ingrijpen van de politie, brandweer en hulpdiensten zijn er geen gewonden of doden te betreuren bij het ineenstorten van een compleet flatgebouw. In de nacht van zondag op maandag werden de inwoners geëvacueerd nadat er grote scheuren waren ontdekt in de muren, plafonds en vloeren van een gebouw.

Direct nadat de scheuren waren ontdekt werden de hulpdiensten gebeld die meteen constateerden dat het erg genoeg was om alle 57 inwoners van het getroffen gebouw en de 40 inwoners van het gebouw ernaast te evacueren. Dit gebeurde rond 4.30 uur maandagmorgen. Nog geen 5 uur later om 9.30 uur stortte een deel van het gebouw in en niet veel later het hele gebouw. Dankzij het snel optreden van de hulpdiensten zijn er geen gewonden en/of doden gevallen, iets wat door de burgemeester van de stad werd aangekaart en geprezen. Zij was ook meteen na het ineenstorten van het hele gebouw snel ter plaatse om poolshoogte te nemen en met enkele inwoners te praten. Ook zei de burgemeester dat er tijdelijke huisvesting zou worden gezocht in de stad, iets wat voor een groot deel al is uitgevoerd en tientallen personen hebben al een nieuwe tijdelijke woning.

De inwoners moesten met de hulp van de brandweerauto’s en trappen uit het flatgebouw worden gehaald aangezien veel deuren niet meer openden omdat het gebouw deels al gezakt was. Volgens enkele inwoners waren er altijd al scheuren te zien in het gebouw maar de laatste dagen werden deze allen maar groter en groter.

Het flatgebouw is gelegen aan de Calle Duquesa de Tamames nummer 5 in de Madrileense wijk Carabanchel. Ook het ernaast gelegen flatgebouw op nummer 7 werd ontruimd maar dit gebouw bleef overeind staan. Volgens de eerste onderzoeksresultaten is de ineenstorting te wijden aan de slechte staat van de kolommen in de commerciële ruimtes onder het gebouw. Het gebouw zelf werd in 2012 nog door de inspectiedienst van de stad Madrid als veilig verklaard – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken