skip to Main Content
Flashmob van toeristen zorgt voor paniek in badplaats Platja d’Aro

Flashmob van toeristen zorgt voor paniek in badplaats Platja d’Aro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

platjadaro1aGIRONA – Dinsdagavond was er even paniek in de straten van de Catalaanse badplaats Platja d’Aro toen tientallen Duitse toeristen deelnamen aan een geïmproviseerde flashmob. Het voorval deed zich voor aan de Avenida de S’Agaró waar het erg druk was rond 22:00 uur ’s-Avonds en de terrassen vol zaten met toeristen. Meteen nadat men begonnen was met de flashmob renden er aan de andere kant mensen over straat die bang waren voor een terroristische aanslag.

“Ren voor je leven” of “Verstoppen” waren veel gehoorde kreten van voorbijgangers die meenden dat ze verwikkeld waren in een terroristische aanslag zoals in Frankrijk of Duitsland. “Ze schieten op straat” gilde een vrouw op een scooter, allemaal het geval van een uit de hand gelopen grap van enkele Duitse toeristen die een flashmob hadden georganiseerd. Er werden na deze rare actie vijf van de meerdere begeleiders van de groep toeristen aangehouden maar deze konden op woensdag de cel weer verlaten.

De deelnemers aan de Flashmob simuleerden dat ze een bekend iemand achtervolgden waarbij men ook selfiestokken en driepoten meedroegen waarbij voorbijgangers meenden dat het om wapens ging. Daarnaast renden ze bij diverse restaurants en bars naar binnen wat de panieksituatie alleen maar verergde.

Direct na het voorval wist de politie, via onder andere de sociale netwerken zoals Twitter, te melden dat het een vals alarm was, of eigenlijk helemaal geen alarm en dat er op geen enkel moment wapens of nepwapens bij de flashmob betrokken waren. Wel was de politie in korte tijd met veel patrouillewagens en agenten aanwezig om de zaak te controleren totdat ook zij zich realiseerden dat de hele panieksituatie te wijten was aan een misverstand.

Getuigen melden in de El Periodico krant dat ze op een terras zaten te eten en plots meer dan 400 man op hun af zagen rennen, tafels en stoelen omver gooiden en al schreeuwend “ren voor je leven en verstop je” veiligere plaatsen opzochten. Uiteraard schrokken ook zij en verstopten zij zich in de keuken van het restaurant.

Na het voorval moest ambulancepersoneel ter plaatse blijven om diverse mensen te helpen die gewond waren geraakt tijdens het rennen en verstoppen of die een paniekaanval hadden opgelopen. Al met al was er dus eigenlijk niets aan de hand maar een klein voorval zoals dit bewijst wel weer eens dat de angst bij de mensen voor een terroristische aanslag er behoorlijk in zit, dit ondanks het feit dat iedereen altijd zegt dat je je niet bang moet laten maken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken