skip to Main Content
Braziliaanse speler Neymar verlaat FC Barcelona voor Franse PSG maar dan wel voor 222 miljoen euro

Braziliaanse speler Neymar verlaat FC Barcelona voor Franse PSG maar dan wel voor 222 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De Braziliaanse speler Neymar Junior heeft inmiddels afscheid genomen van zijn collega’s Messi, Suarez, Iniesta etc. om daarna zijn koffers te pakken en te vertrekken naar Parijs. Neymar heeft dan eindelijk na lang iedereen in spanning te hebben laten zitten de fans van FC Barcelona teleurgesteld door zijn vertrek aan te kondigen. Voor Barcelona is het geen leuk nieuws dat een goede voetballer weggaat maar aan de andere kant zal de Catalaanse topclub wel in een keer 222 miljoen euro rijker worden.

FC Barcelona zal geen windeieren leggen met de verkoop van Neymar aan het Parijse PSG aangezien in het contract van Neymar een afkoopsom vermeld staat van 222 miljoen euro. Neymar heeft nu zelf voor dat geld gezorgd door een sponsorcontract van 300 miljoen euro te ondertekenen met Qatar Sports Investments (QSI) waarvoor hij onder andere het WK voetbal van 2022 in Qatar gaat promoten. Met deze vreemde constructie kan Neymar zichzelf vrijkopen en daarnaast kan PSG de regelgeving van de UEFA omzeilen. Zou PSG zelf het enorme bedrag op tafel moeten leggen dan zou de club in de rode cijfers komen en dat mag niet drie keer op rij.

Neymar is door deze deal meteen de duurste voetballer ooit geworden en laat andere spelers zoals Bale, Ronaldo en DiMaria ver achter zich. Weliswaar is Neymar via een vreemde maar niet geheel illegale constructie zo eigendom geworden van het Franse PSG maar zal de Franse club geen schuld hebben van 222 miljoen euro aangezien Neymar zichzelf heeft vrijgekocht en PSG slechts het jaarlijkse salaris van 30 miljoen zal betalen.

Neymar kwam 4 jaar geleden voor 88 miljoen euro van het Braziliaanse Santos naar FC Barcelona omdat hij als wonderkind gezien werd in het voetbal. Samen met Messi en Suarez heeft Neymar voor mooie voetbalmomenten gezorgd in het Spaanse en Europese voetbal en ongetwijfeld zal hij zijn kunstjes ook in Parijs laten zien. Toch zijn veel FC Barcelona fans erg teleurgesteld in Neymar en wensen ze hem geen succes. FC Barcelona zal echter 222 miljoen euro rijker zijn waarmee ze andere goede spelers zouden kunnen kopen maar het is nog niet bekend of ze dat doen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Normaal kan het niet meer dat is duidelijk. Een prof. voetballer vandaag de dag heeft geen enkele kans meer om door te kunnen stromen naar een top club. Echt jammer dat er zoveel talent verloren gaat . De miljoenen-hype is volledig losgeslagen. Een virus wat nog lang zal voortduren. Jammer ! Sommige spelers in het prof. voetbal met vele miljoenen veranderen in hebzuchtige ongemotiveerde voetbal-poppen . Voelen zich verheven boven andere voetballers. De kwaliteit gaat achteruit. Dus harder , gemener , arroganter viert de boventoon. Ceasar zei , geeft het volk brood en spelen nu is het voetbal eigenlijk niet veel anders.

 2. Niemand is onmisbaar in Barcelona dus ook Neymar niet
  voor hem vinden ze wel weer een ander die misschien nog wel
  10 keer veel beter is als hij
  ik vond Neymar altijd een irritante speler
  die altijd alles verpeste met veel spelbederf
  dus dat hij maar weggaat

 3. Ze zijn werkelijk helemaal los geslagen en voledig gek geworden, voetbal is een spelletje en ook al houd ik van dat spelletje is dat al die miljoenen beslist niet waard. Ik boycot Barcelona en Real Madrid al een aantal jaren naast een aantal andere clubs en daar komt PSG nu bij. ensen komen bijna niet aan een baan en als ze een baan vinden moet dat tegen een honger loontje, hoe meer krom kan het allemaal nog worden?

 4. Voetballers? Inbrekers zijn het allemaal. Alleen het geld is belangrijk.
  Dat daar eens geen paal en perk aan gesteld kanw worden.
  Maffia volkje. Het is godsgeklaagd dat dat ik deze tijd nog veeloor MAG komen.

 5. Hallo Infantino, was jij niet de eerste om te zeggen dat deze dingen niet meer zouden kunnen?????? Je belofte al vergeten? Ook grote mond, veel beloven net zoals u voorganger, foei!!!!!! Nochtans, ne zwitser, heel neutraal of toch niet?
  Het is misschien nog goed voor Josep en Ernesto , er loopt in Chelsea ergens nog ne kleine belg rond, da zou fantastisch zijn
  geen “hollanders” meer he, die tijd is voorbij, heel jammer want ben een heeeeeeeele grote fan van hun voetbal maar ze hebben geen talenten meer zoals vroeger he
  maar het belangrijkste is eigenlijk dat ze mij, heel groot talent, alvast ook kunnen kopen voor 1000 euro en mijn jaarloon moet/mag niet hoger zijn dan 100.000 eurotjes….ok?
  ps. geliefe niet op mein schreiffouden te letten, kan er ook nics aan doen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken