skip to Main Content
Drie doden door hittegolf in Spanje (UPDATE)
Archieffoto

Drie doden door hittegolf in Spanje (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Eerste dode door hittegolf in Spanje

Archieffoto

MURCIA – In Murcia is een werknemer die bezig was met wegwerkzaamheden aan de Reguerón autoweg nabij de gemeente Torreaguera overleden als gevolg van de hittegolf. Het gaat om een 48-jarige man die onwel werd tijdens het werken in de volle zon en later in het ziekenhuis overleed. Er zijn echter nog twee personen overleden als gevolg van de hittegolf (update).

De man was bezig met het werk aan een structuur van een brug aan de autoweg nabij de gemeente Torreaguera in de provincie/deelstaat Murcia toen hij door de hitte onwel werd. Dit gebeurde afgelopen donderdagmiddag/avond rond 18.30 uur.

De man werd nadat hij onwel was geworden naar het ziekenhuis gebracht waar hij woensdag is overleden. Op het moment dat de straatwerker flauw viel was het op de plaats waar hij werkte rond de 36 tot 38 graden.

Volgens de autoriteiten was er op de plaats waar de man samen met collega’s aan het werk was plaats om te rusten in de schaduw. Daarnaast was er op donderdag geen waarschuwing afgegeven door de Spaanse weerdienst vanwege extreem hoge temperaturen op die plaats in Murcia. Was dat wel het geval geweest dan waren de werkzaamheden afgeblazen.

UPDATE: Er is een tweede dode die waarschijnlijk door de hittegolf is overleden. Het gaat om een 78-jarige man die in zijn groentetuin bezig was en levenloos is gevonden. Dit gebeurde in een gemeente in de deelstaat Murcia, waar is niet bekend aldus de krant El Público.

UPDATE: Volgens Proteccion Civil is er nog een derde persoon overleden als gevolg van de hittegolf. Op Twitter wordt gemeld dat het om een man van middelbare leeftijd gaat die in Barcelona om het leven is gekomen. Hij werd levenloos op straat in de Calle Berlin gevonden met bloed in zijn mond, aldus de krant 20 Minutos.

Gedurende 2017 overleden er zeven personen als gevolg van “olas de calor” ofwel hittegolven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. In België licht tot zeer lichte fysieke werkbelasting bij 29°C.
    Normaal gezien neemt men een 30 min. werkpauze bij temperaturen hoger dan 30°C.
    Hoe zwaarder de arbeid wordt hoe minder men werkt en neemt men meer tijd tijdens de rustpauze. Sommige voormannen zien dit niet graag.

    “Daarnaast was er op dinsdag geen enkele waarschuwing afgegeven door de Spaanse weerdienst vanwege extreem hoge temperaturen. Was dat wel het geval geweest dan waren de werkzaamheden afgeblazen.”

    Moet er eerst een waarschuwing zijn van extreem hoge temperaturen om het werk (tijdelijk) te stoppen ? Blijkbaar wel in Spanje, lijkt logisch.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken