skip to Main Content
Grote bosbrand in de provincie Huelva (UPDATE)
Infoca / Twitter

Grote bosbrand in de provincie Huelva (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Grote bosbrand in de provincie Huelva

Infoca / Twitter

HUELVA – De provincie Huelva in de deelstaat Andalusië heeft te maken met wat door velen gezien wordt als de eerste echte grote bosbrand van 2018. Deze woedt sinds donderdagmiddag in de gemeenten Nerva en Moguer maar bestaat uit twee actieve brandhaarden waardoor al veel hectare natuur is verwoest.

De bosbrand bij Moguer is volgens de brandweer onder controle en de inwoners van 20 woningen die geëvacueerd werden kunnen terugkeren naar hun huizen. De brand in de gemeente Nerva is echter nog niet helemaal onder controle en er wordt hard gewerkt om te voorkomen dat brand dichterbij de gemeente Campofrio komt.

In totaal is men op land bezig met 200 brandweermannen en vrouwen inclusief militairen om de brand onder controle te krijgen en te voorkomen dat de vlammenzee verder kan oprukken. Ook vanuit de lucht werkt men aan het blussen met 19 helikopters en vliegtuigen die zodra het licht werd vrijdagmorgen weer aan het werk gingen.

Er zijn diverse wegen afgesloten in het getroffen gebied. Het extreem warme weer, de lage luchtvochtigheid (12%) en de wind maken het blussen niet makkelijk voor de brandweer.

UPDATE: Op zaterdagmorgen heeft men het sein brand meester gegeven en kan men na 27 uur bluswerk zeggen dat de grootste bosbrand tot nu toe dit jaar in Spanje voorbij is. Er is 1.747 hectare natuur verwoest.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken