skip to Main Content

Hondenmishandelaars voor drie maanden de cel in op Gran Canaria

Hondenmishandelaars voor drie maanden de cel in op Gran Canaria

Las Provincias

LAS PALMAS – Een rechter in Las Palmas op het Canarische Eiland Gran Canaria heeft besloten dat de twee mannen die schuldig bevonden zijn aan dierenmishandeling op het eiland Lanzarote voor drie maanden de gevangenis in moeten gaan. Het gaat om twee broers did in 2016 de hond “King” dusdanig toe hadden getakeld dat deze bijna dood was. Gelukkig konden dierenartsen de hond redden.

De rechter van het Provinciaal Hof in Las Palmas heeft besloten dat de twee broers Alberto en Sergio Hernández Santos voor drie maanden en een dag de gevangenis in moeten gaan. Bij een eerste uitspraak was er wel een celstraf maar hoefden de dierenmishandelaars deze niet uit te zitten. Bij een tweede rechtszaak besloot de rechter echter anders.

Deze rechterlijke beslissing werd mede genomen omdat de broers een overeenkomst hadden gesloten met justitie door te bekennen dat ze de hond hadden mishandeld om zo een lagere celstraf te krijgen met de hoop dat ze deze niet hoefden uit te zitten. De rechter besloot echter dat gezien de ernst van de zaak de broers wel voor drie maanden en een dag achter de tralies moeten verdwijnen, de minimale straf in dit geval.

De zaak kwam aan het rollen toen op 28 februari 2016 een echtpaar zag dat twee mannen een hond sloegen, schopten en zwaar mishandelden en de politie belden die de mannen kon aanhouden. De zwaar mishandelde maar nog levend hond werd gevonden in de gemeente Haría op het eiland Lanzarote nabij de vulkaan Corona berg.

De hond werd naar een dierenarts van het opvangcentrum Protectora de Animales y Plantas Sara gebracht die dankzij snel optreden het leven van de hond kon redden. Deze kreeg later de naam King.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. ik hoop dat ze die 3 maanden in de cel ferm op hen donder krijgen ,en dat ze een zware boete moeten betalen

  2. Gelukkig hebben deze monsters een straf gekregen. In Nederland zouden ze een geldboete van €250,- krijgen. Het is nooit genoeg, maar in elk geval komen ze er niet mee weg.

  3. Ik ben verheugd dat er een straf is uitgesproken, hopelijk zitten ze de straf ook uit.
    Ik neem aan dat ze ook alle schade moeten vergoeden.

    1. 3 maanden is veel te weinig, de rekening moeten ze natuurlijk ook betalen

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken