skip to Main Content
Opnieuw problemen voor het vliegveld Corvera in Murcia: aardbevingen
Archieffoto

Opnieuw problemen voor het vliegveld Corvera in Murcia: aardbevingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Problemen voor het vliegveld Corvera: aardbevingen

Archieffoto

MURCIA – Aardbevingen kunnen de nieuwe problemen zijn voor het in januari 2019 te openen nieuwe vliegveld van de regio Murcia, Corvera. Volgens het Plan Especial del Sistema General Aeroportuario liggen de installaties en landingsbaan van het vliegveld erg dichtbij de tektonische plaat van Carrascoy.

Het Corvera vliegveld bevindt zich op slechts 12,3 kilometer van de tektonische plaat van Carrascoy die een zeer hoge tektonische activiteit heeft en dat geeft een gemiddelde kwetsbaarheid met betrekking tot seismische risico’s ofwel aardbevingen.

De nieuwe luchthaven is gelegen op ongeveer vierhonderd hectare land en in de gemeenten Fuente Álamo, Murcia en Torre Pacheco. De aardbevingen kwestie is te lezen in een rapport over de stedelijke en territoriale planning van de luchthaven Corvera waarin ook het verslag over de duurzaamheid van het milieu is opgenomen.

Over het algemeen worden de in het rapport geanalyseerde risico’s als laag beschouwd en bepalen deze een gunstige positionering van de infrastructuur omgeving.

In het rapport staat ook dat tijdens de bouwfase I en II van het vliegveld nieuwe archeologische resten die overeenkomen met twee waterplassen van Romeinse oorsprong aan het uiteinde van de huidige landingsbaan werden gevonden en waarvan de overblijfselen werden gedocumenteerd en bewaard.

Het is de bedoeling dat het nieuwe vliegveld van Murcia halverwege januari 2019 open moet gaan voor het publiek waarna de eerste vluchten verwacht worden. Daarmee zou een einde komen aan een jarenlange vertraging van de opening van het miljoenen kostende Corvera vliegveld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Afgezien van eventuele schade door aardbevingen (dat is toch niet nieuw in deze regio?) weet iemand welke vliegmaatschappijen gaan vliegen op Corvera?

  2. “Opnieuw problemen” ? Dat weten ze toch al lang, i.v.m. die tektonische plaat ? Welke conclusie nu uit uw artikel trekken ? Project afgelasten, of 50 km verplaatsen, of wat dan ??

    1. Geen consequenties denk ik. Of leest iemand iets over een boel schade die al is aangericht tijdens al die jaren leegstand van het vliegveld?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken