skip to Main Content
Paniek om een twee meter lange haai bij een strand in Manacor op Mallorca
Diario de Mallorca

Paniek om een twee meter lange haai bij een strand in Manacor op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Paniek om een twee meter lange haai bij een strand in Manacor op Mallorca

Diario de Mallorca

PALMA – Zwemmers in zee en strandgangers raakten donderdagmiddag even in paniek toen een haai hun stranddag kwam verpesten. Dit gebeurde rond 15 uur bij de Playa de Cala Domingos Petit in Manacor toen iedereen door de strandwachten uit de zee werd gehaald omdat de haai akelig dicht bij het strand kwam en zich niet echt rustig gedroeg.

Volgens de kranten ging het om een haai met een lengte tussen de twee en drie meter wat gezien kan worden als een groot exemplaar van de grote blauwe haai ofwel tiburon tintorera die veel voorkomt in de Middellandse Zee. Het ging om een gedesoriënteerde haai die probeerde het strand op te zwemmen.

Op de rotsen en het strand zelf stonden honderden nieuwsgierigen waaronder veel buitenlandse toeristen die in de nabijgelegen hotels verblijven opnames te maken en te kijken naar de haai, iets wat men niet elke dag ziet. De strandwachten moesten met strandbedden, waterfietsen en afzetlint ervoor zorgen dat de mensen niet te dicht bij de haai in de buurt kwamen op het strand.

Uiteindelijk werd de haai later op de dag levenloos door medewerkers van het Aquarium van Palma uit zee gehaald en raakte er niemand gewond. De aanwezige toeristen hebben er echter wel een spannend vakantieverhaal bij.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken