Vikings nemen dorp in Galicië over

Vikings nemen dorp in Galicië over
Beeld: Archieffoto

Vikings nemen dorp in Galicië over

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PONTEVEDRA – Mocht je in de buurt zijn en mocht je de vikingcultuur leuk vinden dan moet je deze zondag 4 augustus (2019) naar de stad Catoira in de provincie Pontevedra in Galicië gaan waar de ‘Romería Vikinga’ plaatsvindt. Het feest wordt elk jaar gevierd op de eerste zondag van augustus. Het is een van de meest spectaculaire en traditionele festivals in Galicië dat werd uitgeroepen tot internationaal toeristisch belang.

Deze Viking Pilgrimage herinnert aan de rol die dit volk had in de verdediging van Galicië tegen de aanvallen van de Normandische en Saraceense piraten die op zoek waren naar de schat van de kerk van Santiago de Compostela. Tijdens het feest wordt de herinnering aan de invasies van de Viking-krijgers en hun schepen “drakkars” opgevoerd.

In de ‘Torres del Oeste’ ofwel westtorens wat een Romeinse nederzetting was met overblijfselen van middeleeuwse torens, wordt stilgestaan bij de prachtige geschiedenis, (ondanks dat het een strijd was) waarin de Galiciërs van deze stad eindeloos de schat verdedigden.

Tijdens de viering vermommen zowel de inwoners van de plaats als de bezoekers die willen zichzelf als Viking-krijgers die op een Viking-schip (drakkar) de aanval die plaatsvond in de stad en de daaropvolgende landing van die noordelijke dorpen in de buurt van de West Towers gebied nabootsen. 

De rivier Arousa was een van de plaatsen waar de Vikingen de voorkeur aan gaven om hun schepen te ankeren omdat ze van plan waren Santiago de Compostela te bereiken door de monding van de rivier Ulla te volgen.

De ‘Romería Vikinga’ is een kleurrijk feest met schermutselingen, optredens, muziek, kledingdracht etc. Uiteraard wordt er ook gegeten en dus is het tijd voor de typische paella bestaande uit mosselen, octopus, churrasco en zeevruchten waarbij een grote hoeveelheid rode wijn uit de regio Ulla niet mag ontbreken. 

Dit alles wordt gepresenteerd in kraampjes langs de Catoira rivier waar het ook mogelijk is om ambachtelijke souvenirs en hebbedingetjes te kopen uit de tijd van de vikings.

In onderstaande video is een overzicht te zien van wat er allemaal te zien en doen is op de Viking-dag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.