skip to Main Content
Vikings nemen dorp in Galicië over
Archieffoto

Vikings nemen dorp in Galicië over

PONTEVEDRA – Mocht je in de buurt zijn en mocht je de vikingcultuur leuk vinden dan moet je deze zondag 4 augustus (2019) naar de stad Catoira in de provincie Pontevedra in Galicië gaan waar de ‘Romería Vikinga’ plaatsvindt. Het feest wordt elk jaar gevierd op de eerste zondag van augustus. Het is een van de meest spectaculaire en traditionele festivals in Galicië dat werd uitgeroepen tot internationaal toeristisch belang.

Deze Viking Pilgrimage herinnert aan de rol die dit volk had in de verdediging van Galicië tegen de aanvallen van de Normandische en Saraceense piraten die op zoek waren naar de schat van de kerk van Santiago de Compostela. Tijdens het feest wordt de herinnering aan de invasies van de Viking-krijgers en hun schepen “drakkars” opgevoerd.

In de ‘Torres del Oeste’ ofwel westtorens wat een Romeinse nederzetting was met overblijfselen van middeleeuwse torens, wordt stilgestaan bij de prachtige geschiedenis, (ondanks dat het een strijd was) waarin de Galiciërs van deze stad eindeloos de schat verdedigden.

Tijdens de viering vermommen zowel de inwoners van de plaats als de bezoekers die willen zichzelf als Viking-krijgers die op een Viking-schip (drakkar) de aanval die plaatsvond in de stad en de daaropvolgende landing van die noordelijke dorpen in de buurt van de West Towers gebied nabootsen. 

De rivier Arousa was een van de plaatsen waar de Vikingen de voorkeur aan gaven om hun schepen te ankeren omdat ze van plan waren Santiago de Compostela te bereiken door de monding van de rivier Ulla te volgen.

De ‘Romería Vikinga’ is een kleurrijk feest met schermutselingen, optredens, muziek, kledingdracht etc. Uiteraard wordt er ook gegeten en dus is het tijd voor de typische paella bestaande uit mosselen, octopus, churrasco en zeevruchten waarbij een grote hoeveelheid rode wijn uit de regio Ulla niet mag ontbreken. 

Dit alles wordt gepresenteerd in kraampjes langs de Catoira rivier waar het ook mogelijk is om ambachtelijke souvenirs en hebbedingetjes te kopen uit de tijd van de vikings.

In onderstaande video is een overzicht te zien van wat er allemaal te zien en doen is op de Viking-dag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by