Search
menu
Search

15x Veganistische restaurants waar je geen seconde aan vlees zal denken

15x Veganistische restaurants waar je geen seconde aan vlees zal denken
Beeld: Canva

15x Veganistische restaurants waar je geen seconde aan vlees zal denken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is niet altijd een pretje in Spanje vegetariër of veganist te zijn. De meeste menu’s barsten van de vleesgerechten en dat vlees zit er diep in de cultuur ingebakken. Toch zijn er ook voor veganisten steeds meer leuke restaurants die zich toeleggen op lokaal eten zonder dierenleed. De krant El Diario somde er 15 op die misschien wel op jou pad liggen?

Madrid

La Modernista: La Tía Carlota en Distrito fuseerden een tijdje terug onder de naam Distrito Vegano Invernadero. Je kan er eten meenemen of ter plaatse opeten. Ook ontbijten en brunchen kan er van 10 tot 12. Adres: Calle del Conde de Romanones, 10.

Hakuna Matata: mengt gerechten vanuit verschillende landen. Een aanrader voor fijnproevers.Adres: Calle de Galileo, 12. 

Mudrá: de eerste Europese stop van de bekende Amerikaanse veganistische chef Matthew Kenney. In een kader van heldere kleuren en geometrische vormen vind je enkel gerechten die gemaakt zijn op basis van alternatieve proteïnen. Zo staan er bijvoorbeeld sushi van mango en cashewnoten of 6 soorten veganistische pizza op het menu. Adres: Calle de Recoletos, 13.

Barcelona

Chez Kessler: Ook in Barcelona bij Chez Kessler zijn ze creatief. Op het menu verse tartaar van advocado en mango, shiitaki met aardappelcrème en kaas van truffels of een reeks spectaculaire desserts. Adres: Calle Valencia, 201.

Veggie Garden: vindt inspiratie bij de Nepalese en de Mediterrane keuken. Wie van beide houdt begeeft zich naar de Gran Vía de les Corts Catalanes, 602.

Cactus Cat: Catalaanse keuken met internationale toets. De meest gevraagde schotel is hun geweldige lasagne met sojagehakt.Adres: Calle Valldonzella 52.

Tarragona

El Vergel: Alle veganistische versies die je je maar kan inbeelden: chorizo, champignonkroketten, risotto van asperges of chocolade cupcakes. Adres: Calle Mayor 13.

CreeA: Ook bij CreeA maken ze van veganistisch eten een kunst. De tabuleh van bloemkool bijvoorbeeld, vergezeld van rode linzen en zoete aardappel en een sausje van kokosnootyoghurt. Adres: Vía del Imperio de Roma, 13.

Zaragoza

Baobab: Een voornamelijk vegetarisch restaurant wiens veganistische opties zo goed zijn dat het niet op deze lijst kon ontbreken. Probeer er de kroketten van pompoen of de heerlijke veganistische tiramisu.Adres: Arzobispo Apaolaza, 10.

La Piparra: zo goed als niets is hier niet zelf gemaakt. Zelfs de veganistische torrijas worden ter plaatse gebakken. De meest verse optie is een budha bowl, met gemarineerde tofu, noedels, rijst en een algensalade. Adres: Calle Predicadores, 39.

Málaga

Tha Wala Room: verwerkt haar ingrediënten zo weinig mogelijk om hun originele smaak te behouden. Probeer er bijvoorbeeld de nachos met aardappelkaas in de oven.Adres: Calle la Toja 1, Torremolinos. 

Valencia

Veganum: brengt het veganistisch eten dichterbij via het Amerikaanse fast food concept. Wel gebruiken ze er brood, kaas en hamburgers op veganistische basis. De perfecte plek ook voor glutenintolerante eters.Adres: Carrer, de Sueca, 52.

La Casa Vica: van maandag tot vrijdag kan je er ontbijten, alle dagen van de week is er diner. Adres: Carrer de Cadis, 76.

Galicia

A Factoria Verde: serveert biologische en ecologische gerechten. Je kan nog heerlijk nagenieten van het sojagehakt of de cashew kaas die in het bijhorende winkeltje te verkrijgen zijn. Adres: Calle Wenceslao Fernández Florez, 3, A Coruña 

TS A Casa: een fusie tussen Braziliaanse en Galicische gerechten. De perfecte bar om van een cocktail te genieten terwijl je veganistische tapas ontdekt. Adres: Rúa de San Pedro, 113, Santiago de Compostela.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?