Search
menu
Search

Dit zijn José en Inés, het Spaanse koppel dat de hele wereld afreist

Dit zijn José en Inés, het Spaanse koppel dat de hele wereld afreist
Beeld: Canva

Dit zijn José en Inés, het Spaanse koppel dat de hele wereld afreist

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CARTAGENA – In de zomer helpt het om inspiratie op te doen voor het reizen. Naast de gewone toerist die een weekje naar Sevilla of Salou trekt, zijn er ook zij die van het reizen een vorm van leven hebben gemaakt. Het koppel José en Inés uit Cartagena (Murcia) reizen de wereld af en zijn te volgen via de sociale media.

Descubriendo mundo juntos‘ of ‘De wereld samen ontdekken’, zo heten de sociale netwerkpagina’s van José María Risueño en Inés Prada, die sinds 2014 alle hoeken van de wereld afschuimen. Pas in 2018 namen ze de stap naar de sociale media, en vandaag worden ze daar gevolgd door meer dan 75.000 fans. 

Aanvankelijk was het Inés, de avonturierster van de twee, die José aanstak met haar passie en hem overtuigde de wereld af te reizen. Na een paar jaar zijn beide er in geslaagd van hun passie hun werk te maken. José is aanvoerder van een eenmansbedrijf die voetballers representeert, en sinds enkele jaren leidt het koppel ook een klein reisbureau. Via de sociale media communiceren ze met hun volgers, altijd bereid om twijfels rond reizen of reisbestemmingen op te helderen.

De filosofie van het koppel is om zo eerlijk mogelijk te zijn over hun ervaring. “We vertellen hetgeen goed gaat en hetgeen niet goed gaat, we liegen tegen niemand”, verteld Inés aan het platform Murcia Plaza. “Van de reis geniet je niet enkel wanneer je haar maakt, maar vanaf het moment dat je haar organiseert.”

Het koppel maakt zich aardig uit de voeten met vreemde talen. Inés spreekt goed Engels en José raakt er wel mee uit de knoop. “Een keer in Marokko zag ik hem met een lokale inwoner praten”, vertelt Inés. “Ze verstonden elkaar zo goed dat we in hun woonkamer eindigden met een bord couscous”.

Met 30 landen op de teller is het koppel nog lang niet van plan op te houden met reizen. Wie hen wil volgen vind hier hun instagram pagina. Of met de woorden van Ibn Battuta. “Reizen laat je eerst sprakeloos achter, maar daarna verandert je het in een verteller.”

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?