skip to Main Content
Aantal werklozen in Spanje weer gestegen in augustus met 21.679 personen

Aantal werklozen in Spanje weer gestegen in augustus met 21.679 personen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

inem5MADRID – Augustus is normaal gesproken altijd een slechte maand voor de werkloosheid en ook dit jaar zijn er op het einde van het zomerseizoen weer meer mensen die hun banen zijn kwijtgeraakt. Het aantal werklozen is in augustus dan ook weer gegroeid met 21.679 personen terwijl het aantal werkende personen 134.289 personen daalde.

Met de stijging in aantal werklozen in de maand augustus is ook meteen een einde gekomen aan 6 maanden van goed nieuws voor het aantal werklozen. Gedurende de maanden februari tot en met juni daalde het aantal werklozen doordat mensen weer werk vonden, vaak tijdelijk en van korte duur zoals in het toerisme. Op het einde van de zomer verliezen veel mensen hun baan dan weer, iets wat jaar in jaar uit gebeurd.

Spanje telt op dit moment nog steeds 4.067.955 personen volgens de cijfers van de Spaanse regering die zich weer richt op het aantal ingeschreven werkzoekenden. Dit geeft echter niet een totaalbeeld van het aantal werklozen doordat veel mensen zich niet meer inschrijven.

Het aantal mensen wat wel een baan heeft is gedaald met 134.289 personen naar 17.180.899 mensen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken