skip to Main Content
Honderden flamingo’s om het leven gekomen door hagelstorm in Albacete

Honderden flamingo’s om het leven gekomen door hagelstorm in Albacete

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

flamingos1aTOLEDO – In een vogelreservaat in Castilla La Mancha in de provincie Albacete zijn begin deze week honderden flamingo’s om het leven gekomen toen zij het slachtoffer werden van een enorme hagelstorm. De grote vogels werden door hagelbollen zo groot als tennisballen getroffen waardoor vele van hen gedood werden.

Buiten de overleden 300 flamingo’s zijn er ook nog eens tientallen ernstig gewond geraakt door de hagelstorm. Diverse brandweermannen en andere vrijwilligers gingen met boten het Petrolameer op om de nog levende en soms gewonde flamingo’s te redden en te behandelen.

Voor de storm waren er nog zo’n 800 exemplaren geteld maar dat aantal is nu flink teruggebracht naar nog onbekende levende flamingo’s. Het natuurgebied in Albacete is bekend om de vele duizenden flamingo’s die hier jaarlijks naar te komen om onder andere te broeden. Alleen dit voorjaar al werden er zeker 2.000 jonge flamingo’s geboren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken