skip to Main Content
Centrum van Alicante bezaaid met afval omdat het personeel van de afhaaldienst staakt

Centrum van Alicante bezaaid met afval omdat het personeel van de afhaaldienst staakt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Als je een dezer dagen de stad Alicante gaat bezoeken moet je niet denken dat het een vieze stad is. Weliswaar ligt het afval nu op alle straten in het centrum op de vreemdste plaatsen maar dat is het gevolg van de staking van het personeel van de gemeentelijke afvalophaaldienst en straatvegers. Het personeel werkt wel maar doet dat één uur minder per dag waardoor de straten meteen al vol liggen met afval en er minder wordt schoongemaakt.

Het afval hoopt zich op bij alle plaatsen waar containers staan en daarnaast rondom de afvalbakken die op straat staan. Het afval is te merken nabij de Rambla en het gemeentehuis (Ayuntamiento) maar ook in belangrijke straten zoals Jorge Juan, Portal de Elche, de Plaza Gabriel Miro en bij het Teatro Principal. De werknemers zijn aan het staken waarbij ze in plaats van 23.00 uur op vrijdag pas om 00.00 uur vertrokken om het afval op te halen waardoor meteen overal zakken met afval te zien waren. Deze vertraging herhaalt men dagelijks totdat de staking voorbij is en de medewerkers en vakbonden bereikt hebben wat ze willen.

Zo wordt ‘s-avonds het afval dus later opgehaald en ook wordt ‘s-morgens later begonnen terwijl ook de straatvegers laer beginnen met de dagelijkse activiteiten en ‘s-middags eerder stoppen met schoonmaken. De vertragingen zorgen er voor dat niet al het werk gedaan kan worden en er op veel plaatsen gedurende de hele dag afval lag. Het is niet de eerste keer dat er gestaakt wordt door de afval medewerkers aangezien dat ook al gebeurde eerder in augustus van dit jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Dit zie regelmatig door heel Spanje heen. Soms gaat het gewoon om uit betalen van lonen omdat de gemeente gewoon geen geld in kas hebben. In Chiclana de la Frontera de uitkeringstrekker van €472,– 2 maanden lang niet uit betaald. Wist u trouwens dat het Rode Kruis in veel gevallen voor arme mensen het licht en water betaald en kerken hier nog steeds voedingspakketten uitdeelt.
    Misschien wel aardig om daar eens een artikel over te schrijven.
    Op het ogenblik is er actie gaande tenminste in de provincie Cadiz om de schooltas te vullen van kinderen zodat ze ook schriften en een potlood hebben als over 10 dagen naar school moeten. En kennis van mij die vrijwilliger is vertelde dat er veel kinderen op school komen die niets hebben .Dan zorgen zij dat ze tas krijgen met wat inhoud.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken