skip to Main Content
Vliegtuig Ryanair op weg naar Madrid ontruimd vanwege Belg die “Allah is groot” roept

Vliegtuig Ryanair op weg naar Madrid ontruimd vanwege Belg die “Allah is groot” roept

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een vliegtuig van Ryanair welke zou vertrekken naar Madrid moest op zaterdag op het vliegveld Brussel Zaventem ontruimd worden vanwege een bomdreiging die later vals bleek te zijn. Het was weliswaar niet direct een bommelding toen een persoon aan boord “Allah is groot” schreeuwde maar de politie zag dat wel zo. De verantwoordelijke voor het “Allah-u Akbar” was een Belgische jongeman.

Volgens de Belgische media gaat het om een groep van negen Belgische jongeren die op weg waren naar Madrid. Een van hen schreeuwde als grapje “Allah is groot” toen ze al aan boord waren en dat is niet iets wat je zomaar ongestraft kunt doen. De piloot weigerde te vertrekken met het vliegtuig totdat de jongeren door de politie uit het vliegtuig waren gehaald en voor verhoor werden meegenomen. Opmerkingen zoals dit worden automatisch behandeld als een bommelding en dus werd het hele vliegtuig onderzocht maar er werd niets gevonden.

Brussel werd in maart 2016 getroffen door een terroristische aanslag op het vliegveld en in de metro van de stad waarbij 32 mensen om het leven kwamen. Het is dus zeker niet de plaats om grapjes uit te halen die verwijzen naar terroristische acties zoals het roepen van “Allah-u Akbar”, iets wat terroristen roepen als ze een aanslag gaan plegen. Spanje werd op 17 augustus getroffen door een terroristische aanslag in Barcelona en Cambrils waarbij 16 mensen om het leven kwamen.

Nadat de politie het vliegtuig had onderzocht, er niets verdachts werd gevonden en bleek dat het om een valse bommelding ging en een “grapje” van enkele jongeren, werd besloten toch met het vliegtuig naar Madrid te vertrekken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Iedereen de stuipen op het lijf jagen en vertraging van de vlucht. Vindt hij dit leuk !!!!!!!
  Zo’n ” misplaatste grap ” verdient een serieuze geldboete, 5 jaar vliegverbod en een bezoek aan een psycholoog zou ook geen slecht idee zijn. Een grap !!!!! Nee dit is geen grap en hij moet eens deftig het onderscheid leren tussen een grap en een onverantwoordelijk gedrag.

  1. Heeeeeeeeeeleeeeeeeeeeemaal mee eens!
   Zelf zou ik nog een stap verdergaan indien het een Belgische – italiaan zou zijn (naar wat ik lees zou dit ook zo zijn) : Belgisch paspoort afnemen en oprotten naar Italië en roep daar maar verder!
   Maar terwijl ik dat zeg zullen er weer velen zijn die mij een racist vinden of geen manieren heb maar daar trek ik mij toch niks van aan, ze doen maar.
   Voor mij is het : geen manieren is gelijk aan oprotten!!!

 2. In Belgie wonen redelijk wat Italianen.
  Dus dat kan.
  Maar hij zal de rekening nog wel krijgen.
  Ryanair laat niet met zich sollen.
  Hij zal niet meer roepen in het vliegtuig.

 3. Even ter inlichting, in een Belgische krant zou het gaan over een man van 51 jaar met de Italiaanse nationaliteit. Hij is vrijgelaten na ondervraging maar zal nog berecht worden. Het gaat waarschijnlijk om een misplaatste grap. Maar zoiets kan in mijn ogen echt niet. Ik denk niet dat hij wel de rekening zal voor gelegd worden

 4. “Belgische jongeren” zegt mij tegenwoordig niet meer zoveel. Al iets bekend over bv hun namen of afkomst of waren er toch weer namen bij zoals Ali , Mohamed of zoiets en mag dit weer niet vermeld worden ivm de “politieke correctheid”.

 5. Jammer dat het artikel niet vermeldt of deze grapjurk nog mee mocht vliegen en of hij opdraait voor de kosten van het politie onderzoek en de vertraging.
  Raar gevoel voor humor hebben sommige mensen toch.
  Of zou het gewoon een chronisch tekort aan hersencelletjes zijn!????

  1. De uitspraken van de Big Bos van de maatschappij kennende maak ik mij geen zorgen over de kosten verhalen. Dat ken en weet hij als eens van de beste hoe dat moet.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by