skip to Main Content
Aantal buitenlandse toeristen in Spanje in juli gedaald
123rf

Aantal buitenlandse toeristen in Spanje in juli gedaald

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Aantal buitenlandse toeristen in Spanje in juli gedaald

123rf

MADRID – Het aantal internationale toeristen die Spanje bezochten in de maand juli is met -4,9% gedaald naar bijna 10 miljoen vakantiegangers. Het gaat om de eerste daling van toeristen dit jaar en de grootste daling van de afgelopen acht jaar met records wat betreft het internationale toerisme. De grootste verliezers zijn Catalonië en de Comunidad Valenciana waar het aantal toeristen gedaald is in juli, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) en Frontur.

In de eerste zomermaand juli kwamen er 9.979.779 internationale toeristen naar Spanje, een daling van 4,9% ten opzichte van juli 2017. De grootste dalingen waren te merken bij de Ierse toeristen (-12%), Fransen (-11,4%), België (-6,5%), Duitsland (-6,2%), Groot Brittannië (-5,6%) en Nederland (-4,9%).

In juli kwamen er 2,2 miljoen Britse toeristen naar Spanje, 1,3 miljoen Fransen, 1,3 miljoen Duitsers, 535.428 Nederlanders en 395.524 Belgische vakantiegangers.

Totaal

Gedurende de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er 47.094.628 internationale toeristen naar Spanje gekomen, een kleine stijging van +0,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

Tussen begin januari en eind juli kwamen er 10,6 miljoen Britten (-2,8%) naar Spanje, 6,4 miljoen Duitsers (-5,8%) en 6,2 miljoen Fransen (-1,7%). Het aantal Nederlandse en Belgische toeristen is echter gestegen. Er kwamen tot eind juli 2.268.747 Nederlanders (+6,3%) naar Spanje en 1.492.388 Belgische toeristen (+3,7%).

Regio’s

In de maand juli waren de Balearen de drukst bezochte bestemming in Spanje met 24,4% van alle buitenlandse toeristen die naar Spanje zijn gekomen. Dat is nieuw want normaal gesproken stond Catalonië altijd bovenaan de lijst maar deze autonome deelstaat is in juli goed voor 23,9% van het totaal aantal internationale vakantiegangers. 13,3% van alle internationale toeristen ging naar een bestemming in Andalusië.

Juli

De grootste daling wat betreft toeristen in juli was te merken in de Comunidad Valenciana met -6,9% minder toeristen gevolgd door Catalonië met een daling van -6,7% en de Canarische Eilanden met -5,6% en de Balearen en Andalusië met elk -2,2%. De Comunidad de Madrid is de enige regio waar het internationale toerisme is gestegen met +6,7%.

Eerste zeven maanden

Tussen begin januari en eind juli is het aantal internationale toeristen op de Canarische Eilanden met -2,6% gedaald naar 7,9 miljoen gevolgd door Catalonië met een daling van -2,2% naar 11 miljoen toeristen (nog steeds het grootste aantal internationale toeristen van Spanje).

De eerste zeven maanden van dit jaar daalde ook het internationale toerisme met -0,4% op de Balearen naar 7,8 miljoen maar steeg dat met +1,1% in Andalusië naar 6,6 miljoen en in de Comunidad Valenciana met +2,3% naar 5,2 miljoen toeristen.

De grootste stijging tot eind juli wat betreft het aantal internationale vakantiegangers was te merken in de Comunidad de Madrid met +5% meer naar 4,1 miljoen toeristen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. Gewoon logisch, grenzen zijn er aan beide kanten, zowel voor daling als voor stijging. eerst 8 jaar stijgen en dan moet het eens terugvallen, zoals het de hele geschiedenis van het Spaanse toerisme gekend is

  2. En Spanje is in sommige regio’s ook duurder. Vooral door hotels. In Cataluña moet je nu toeristenbelasting betalen en de toestanden daar. Misschien ook een reden

  3. Ik vrees dat de Britten die meestal in September komen afgezakt ook gaan wegblijven uit Spanje omdat de hun munt zwaar te leiden heeft onder de Brexit saga.

  4. de daling van het aantal toeristen in Spanje is ook voor een groot deel door het goede weer in het noorden van Europa… Wie voor juni niet geboekt had heeft gekozen om thuis te blijven of om in eigenland hun vakantie door te brengen!
    logisch toch ! Als de verandering van het klimaat zich doorzet, zonniger en warmer in het Noorden en te heet in het Zuiden, zal dit fenomeen zich nog meer voordoen!

    1. Helemaal mee eens, het weer in Noord Europa was en is nog steeds goed….dus een belangrijk motief om thuis te blijven.

    2. Inderdaad, je moet echt wel gek zijn om een pak geld neer tellen voor de zon als je die in eigen land kunt vinden. Indien warmere zomers een trend worden in noord europa zal Spanje nog veel toeristen verliezen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by