skip to Main Content

Augustus afgesloten met 65 verdrinkingsdoden in Spanje

Augustus afgesloten met 65 verdrinkingsdoden in Spanje

123rf

MADRID – De drukke maand augustus is afgesloten met 65 verdrinkingsdoden in Spanje. Weliswaar zijn dat 6 doden door verdrinking minder dan augustus 2017 maar het is wel de maand van dit jaar met de meeste verdrinkingsdoden. Tot nu toe zijn er in 2018 tussen begin januari en eind augustus 251 personen om het leven gekomen in het water in Spanje.

Ondanks dat het aantal doden dit jaar tot eind augustus is geëindigd op 251 zijn dat toch 126 verdrinkingsdoden minder dan het jaar daarvoor toen dat aantal 377 was, dit jaar dus een 33,4% minder en dat is goed nieuws volgens de Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFSS).

Regio’s

De meeste verdrinkingsdoden werden geregistreerd in Andalusië (36 personen) gevolgd door Galicië (34), Canarische Eilanden (32) en Catalonië (31), in de Comunidad Valenciana (25), op de Balearen eilanden (22), Baskenland (12), Asturië (9) en Murcia (7).

Leeftijd

Wat betreft de leeftijd zijn de meeste mensen die door verdrinking om het leven zijn gekomen 65 jaar of ouder. Daarnaast gaat het in de meeste gevallen om mannen met de Spaanse nationaliteit die in zee zijn verdronken bij stranden waar wel of geen strandwachten aanwezig waren tussen 10 en 22 uur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken