Search
menu
Search

Murcia heeft speciale toeristenpolitie

Oeps ... foto ontbreekt!

Murcia heeft speciale toeristenpolitie

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De stad Murcia heeft sinds kort een speciale politie eenheid die alleen voor toeristen bedoeld is. Het gaat om de Policía Turística ofwel de Tourist Police. De agenten van deze nieuwe politie spreken allemaal goed Engels en zijn in principe alleen bedoeld voor hoofdzakelijk buitenlandse toeristen die soms niet goed met de normale politie kunnen communiceren vanwege de taalbarrière.

De toeristenpolitie is te herkennen aan het uniform met op de rechtermouw een gele band met daarop geschreven “Tourist Police”. De agenten hebben de beschikking over alle contactinformatie wat betreft de ambassades en consulaten in Spanje voor zo’n beetje alle landen.

De bedoeling is dat deze agenten niet alleen gaan helpen met informatie geven over Murcia maar ook helpen bij diefstal, verlies of andere problemen die buitenlandse toeristen kunnen hebben als ze in Murcia op bezoek zijn.

De agenten van de Policía Turística zijn te vinden in die delen van Murcia waar de meeste toeristen te vinden zijn, dat wil zeggen bij de kathedraal, het oude centrum van de stad, nabij het casino en op de pleinen en drukste straten in de stad.

Buiten het feit dat de agenten meerdere talen spreken waaronder altijd goed Engels, hebben ze ook alle informatie in diverse talen zoals Spaans, Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees. Ook hebben de agenten de beschikking over een eigen voertuig welke ook herkenbaar is en dienst doet als een mobiel kantoor.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?