Murcia heeft speciale toeristenpolitie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – De stad Murcia heeft sinds kort een speciale politie eenheid die alleen voor toeristen bedoeld is. Het gaat om de Policía Turística ofwel de Tourist Police. De agenten van deze nieuwe politie spreken allemaal goed Engels en zijn in principe alleen bedoeld voor hoofdzakelijk buitenlandse toeristen die soms niet goed met de normale politie kunnen communiceren vanwege de taalbarrière.

De toeristenpolitie is te herkennen aan het uniform met op de rechtermouw een gele band met daarop geschreven “Tourist Police”. De agenten hebben de beschikking over alle contactinformatie wat betreft de ambassades en consulaten in Spanje voor zo’n beetje alle landen.

De bedoeling is dat deze agenten niet alleen gaan helpen met informatie geven over Murcia maar ook helpen bij diefstal, verlies of andere problemen die buitenlandse toeristen kunnen hebben als ze in Murcia op bezoek zijn.

De agenten van de Policía Turística zijn te vinden in die delen van Murcia waar de meeste toeristen te vinden zijn, dat wil zeggen bij de kathedraal, het oude centrum van de stad, nabij het casino en op de pleinen en drukste straten in de stad.

Buiten het feit dat de agenten meerdere talen spreken waaronder altijd goed Engels, hebben ze ook alle informatie in diverse talen zoals Spaans, Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees. Ook hebben de agenten de beschikking over een eigen voertuig welke ook herkenbaar is en dienst doet als een mobiel kantoor.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.