skip to Main Content
Murcia heeft speciale toeristenpolitie
La Verdad

Murcia heeft speciale toeristenpolitie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Murcia heeft speciale toeristenpolitie

La Verdad

MURCIA – De stad Murcia heeft sinds kort een speciale politie eenheid die alleen voor toeristen bedoeld is. Het gaat om de Policía Turística ofwel de Tourist Police. De agenten van deze nieuwe politie spreken allemaal goed Engels en zijn in principe alleen bedoeld voor hoofdzakelijk buitenlandse toeristen die soms niet goed met de normale politie kunnen communiceren vanwege de taalbarrière.

De toeristenpolitie is te herkennen aan het uniform met op de rechtermouw een gele band met daarop geschreven “Tourist Police”. De agenten hebben de beschikking over alle contactinformatie wat betreft de ambassades en consulaten in Spanje voor zo’n beetje alle landen.

De bedoeling is dat deze agenten niet alleen gaan helpen met informatie geven over Murcia maar ook helpen bij diefstal, verlies of andere problemen die buitenlandse toeristen kunnen hebben als ze in Murcia op bezoek zijn.

De agenten van de Policía Turística zijn te vinden in die delen van Murcia waar de meeste toeristen te vinden zijn, dat wil zeggen bij de kathedraal, het oude centrum van de stad, nabij het casino en op de pleinen en drukste straten in de stad.

Buiten het feit dat de agenten meerdere talen spreken waaronder altijd goed Engels, hebben ze ook alle informatie in diverse talen zoals Spaans, Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees. Ook hebben de agenten de beschikking over een eigen voertuig welke ook herkenbaar is en dienst doet als een mobiel kantoor.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Haha, en nu de toeristen nog. Er komt hier behalve bij de Ikea bijna geen enkele toerist. Ook de toeristenbus, hop on hop off, rijdt altijd leeg rond. Dit kost gelukkig geen extra geld, hoop ik.

 2. Lof voor de stad Murcia!
  een paar jaar terug werd onze auto opengebroken en
  alle spullen uit de kofferbak gestolen. In Calpe, toch
  een enorm toeristisch stadje, konden we niet in het
  Engels of Duits aangifte doen. we werden weggestuurd
  met de mededeling; kom maar terug met een spaans sprekend
  persoon. wij stonden versteld, dachten dat dit niet kan bestaan
  in een land met zoveel toeristen.

  1. Zeker wel mogelijk in Spanje 3 jaar terug in Nerja tourist sector top zelfde verhaal.Tolk moeten regelen bij inbraak auto om aangiften te doen anders helpen ze je niet.Gelukkig vonden we iemand in de engelse pub die ons kon helpen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken