Murcia heeft speciale toeristenpolitie

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De stad Murcia heeft sinds kort een speciale politie eenheid die alleen voor toeristen bedoeld is. Het gaat om de Policía Turística ofwel de Tourist Police. De agenten van deze nieuwe politie spreken allemaal goed Engels en zijn in principe alleen bedoeld voor hoofdzakelijk buitenlandse toeristen die soms niet goed met de normale politie kunnen communiceren vanwege de taalbarrière.

De toeristenpolitie is te herkennen aan het uniform met op de rechtermouw een gele band met daarop geschreven “Tourist Police”. De agenten hebben de beschikking over alle contactinformatie wat betreft de ambassades en consulaten in Spanje voor zo’n beetje alle landen.

De bedoeling is dat deze agenten niet alleen gaan helpen met informatie geven over Murcia maar ook helpen bij diefstal, verlies of andere problemen die buitenlandse toeristen kunnen hebben als ze in Murcia op bezoek zijn.

De agenten van de Policía Turística zijn te vinden in die delen van Murcia waar de meeste toeristen te vinden zijn, dat wil zeggen bij de kathedraal, het oude centrum van de stad, nabij het casino en op de pleinen en drukste straten in de stad.

Buiten het feit dat de agenten meerdere talen spreken waaronder altijd goed Engels, hebben ze ook alle informatie in diverse talen zoals Spaans, Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees. Ook hebben de agenten de beschikking over een eigen voertuig welke ook herkenbaar is en dienst doet als een mobiel kantoor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ramon

Haha, en nu de toeristen nog. Er komt hier behalve bij de Ikea bijna geen enkele toerist. Ook de toeristenbus, hop on hop off, rijdt altijd leeg rond. Dit kost gelukkig geen extra geld, hoop ik.

chiel_schuurhuis1951@hotmail.com

Lof voor de stad Murcia!
een paar jaar terug werd onze auto opengebroken en
alle spullen uit de kofferbak gestolen. In Calpe, toch
een enorm toeristisch stadje, konden we niet in het
Engels of Duits aangifte doen. we werden weggestuurd
met de mededeling; kom maar terug met een spaans sprekend
persoon. wij stonden versteld, dachten dat dit niet kan bestaan
in een land met zoveel toeristen.

Frans

Zeker wel mogelijk in Spanje 3 jaar terug in Nerja tourist sector top zelfde verhaal.Tolk moeten regelen bij inbraak auto om aangiften te doen anders helpen ze je niet.Gelukkig vonden we iemand in de engelse pub die ons kon helpen.

Piet

Heel goed moeten ze in Nederland ook doen , en kunnen ze meteen de iligaal die komt roven het land uit zetten

Dirk

Mooi initiatief

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.