Bejaarde vrouw naar ziekenhuis na aanval hoog-risico hond in Galicië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Bejaarde vrouw naar ziekenhuis na aanval hoog-risico hond in Galicië
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTIAGO – In het dorp Melide in de provincie A Coruña in de regio Galicië is een bejaarde vrouw door twee hoog-risico honden aangevallen en zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen. De 88-jarige vrouw werd door de honden die zonder muilkorf op straat liepen zonder enige reden aangevallen en kon gered worden door twee fietsers en automobilisten die toevallig in de buurt waren.

Een 50-jarige vrouw liep met twee American Stafford honden op straat. De honden zaten aan een riem maar hadden geen muilkorven om. Op een bepaald moment wisten de honden die in Spanje toebehoren aan de ‘Perro Potencialmente Peligroso’ (PPP) aan de vrouw te ontsnappen waarna ze direct op de bejaarde vrouw afrenden en deze begonnen aan te bijten.

Volgens de fietsers was het een horror om te zien hoe de bejaarde vrouw en de eigenaresse van de twee honden op de grond lagen waarbij de een probeerde de honden in bedwang te krijgen, iets dat niet lukte, en de andere vrouw werd gebeten in armen, benen en gezicht. De fietsers probeerden hun fietsen tussen de vrouwen en de honden te plaatsen maar dat hielp niet en de hoog-risico honden gingen door met de aanval.

Omdat de aanval gebeurde op een plaats waar veel verkeer was stopten er ook diverse automobilisten die meteen hielpen om de aanvallende honden weg te krijgen en te houden totdat de politie ter plaatse was en specialisten de honden mee konden nemen. De bejaarde vrouw werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De vrouw ligt twee dagen na de aanval nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis en de honden werden overgebracht naar een dierenasiel in afwachting van de beslissing van een rechter.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.