skip to Main Content
Rechters onderzoeken 15 jaar corruptie bij PP regio-regeringen Madrid
Archieffoto

Rechters onderzoeken 15 jaar corruptie bij PP regio-regeringen Madrid

MADRID – De rechters zijn in de fraude en corruptie zaak ‘Punica’ in totaal 15 jaar regio-regeringen in de autonome regio Madrid (en andere regio’s zoals Murcia en Castilla y Leon) aan het onderzoeken. Alle regionale premiers in Madrid tussen 2003 en 2018 zijn op de een of andere manier betrokken geweest bij fraude en corruptie en al die 15 jaar waren dit regionale premiers van de conservatieve politieke partij Partido Popular. De laatste die door de rechter in verband zijn gebracht met corruptie zijn de voormalige regiopremiers Aguirre en Cifuentes. 

De nieuwe regiopremier van de regio Madrid is nog maar drie weken geleden aan de macht gekomen dankzij de steun van Ciudadanos en VOX en nu al heeft zij problemen. Weliswaar roept Ayuso dat zij van een nieuwe generatie is die de fraude en corruptie achter zich heeft gelaten en dat ze hard zal optreden tegen elke vorm van fraude en corruptie maar haar naam wordt toch ook al weer genoemd met frauduleuze activiteiten.

Daarnaast blijkt dat de PP regio-premiers tussen 2003 en 2018 allemaal hetzelfde riepen als de huidige premier en allemaal inmiddels betrokken zijn bij corruptie en fraude schandalen. Het gaat dan om Esperanza Aguirre die tussen 2003 en 2012 de scepter zwaaide in de regio Madrid, Ignacio Gonzalez tussen 2012 en 2015 die nu in de gevangenis zit en Cristina Cifuentes tussen 2015 en 2018 die ook haar functie heeft moeten opgeven en nu samen met Aguirre voor de rechter zal moeten verschijnen.

Volgens de onderzoeksrechter is met name Esperanza Aguirre de persoon geweest die de touwtjes in handen had bij de fraude binnen de PP partij. Zij gaf opdrachten aan andere medewerkers waarvan er reeds enkele in de cel zijn beland. Na vijf jaar onderzoek meent men nu dat Aguirre een belangrijke rol speelde bij de verkiezingscampagnes van 2003, 2007 en 2011 waar de PP partij en sommige politici minstens 11 miljoen euro openbaar geld in de eigen zak wist te steken. 

In het geval van de voormalige presidente Cristina Cifuentes meent de rechter dat er reden is te geloven dat zij tussen 2009 en 2011 veel bedrijven opdrachten heeft gegeven en dat haar partij daar rijker van is geworden. 

De vraag is dus nu wat deze nieuwe bewegingen bij de rechters zal betekenen voor de huidige PP regio-regering van Isabel Diaz Ayuso. Wordt zij het volgende slachtoffer en wordt bewezen of zijn er gegronde redenen om aan te nemen dat ook zij in het rijtje van haar voorgangers kan komen te staan. Of blijft ze overeind en gaat ze daadwerkelijk de fraude en corruptie binnen de PP in Madrid bevechten. De tijd zal het leren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Als ze klaar zijn met hun onderzoek kunnen ze daarna de stadsdeel raden in A’Dam onderzoeken.Ook dit is een wereldwijd probleem. Corruptie is overal waar mensen aan belasting inkomsten een eigen uitgave patroon koppelen.

  2. Het is te hopen dat de rechters die dit onderzoek verrichten geen deel uitmaken van de oude linkse elite garde die de PP overal had zitten, maar dat dit dus onafhankelijke rechters zijn, anders schiet het land er niets mee op.

  3. Corrupt was de PP zonder twijfel, daarom kon de huidige socialist Sánchez de regering van Rajoy ook ten val brengen en zelf aan de macht komen. Maar de PSOE was vóór die tijd niet minder corrupt. Tegen de corruptie van die twee partijen die elkaar aan de macht afwisselden, kwamen er twee anti-corruptie partijen: Ciudadanos (tegen PP) en Podemos (tegen PSOE). En zo kwamen er in plaats van twee, vier partijen. Want lang aan de macht blijven werkt corruputie in de hand.

    1. Klopt en de corrupte partijen hebben altijd leugens de wereld in geholpen om de nieuwe partijen naar beneden te halen vooral Podemos is daar het slachtoffer van geworden door de PP. De PP speelt al jaren een corrupt zeer vies spelletje waarbij diversen buiten spel worden gezet met leugens en bedrog. Ik hoop dan ook dat de waarheid nu eens echt naar bovenkomt en ze allemaal hun straf krijgen want de PP was en is er niet voor het volk maar enkel voor hun zelf.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken