Search
menu
Search

Brand Estepona veroorzaakt door illegale elektriciteitsaansluiting

Brand Estepona veroorzaakt door illegale elektriciteitsaansluiting
Beeld: Twitter

Brand Estepona veroorzaakt door illegale elektriciteitsaansluiting

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Afgelopen weekend heeft een grote brand een groot deel van het winkelcentrum Laguna Village in de as gelegd waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen maar waar wel een enorme schade is ontstaan. De politie is tijdens haar onderzoek erachter gekomen dat de brand niet in het winkelcentrum is ontstaan maar in een nabijgelegen hut waar men illegaal elektriciteit aftapte van het netwerk.

De politie heeft twee personen aangehouden die ervan verdacht worden de veroorzakers te zijn van de uitslaande brand die het winkelcentrum Laguna Village in Estepona aan de Costa del Sol in de as heeft gelegd. Het gaat om een 43-jarige man en 51-jarige vrouw die in een nabijgelegen hut (choza) woonden.

In hun geïmproviseerde woning tapte het tweetal illegaal stroom af van een elektriciteitshuisje dat op zo’n 100 meter afstand van de hut lag. De door hen aangelegde geïmproviseerde stroomkabel lag gewoon in het hoge en extreem droge gras en daar is het misgegaan.

De twee verdachten met Spaanse nationaliteit werden reeds voor de rechter gebracht die hen met inname van hun paspoort en een meldingsplicht op vrije voeten stelde in afwachting van het onderzoek en eventuele rechtszaak.

De brand heeft 42 hectare in de as gelegd waaronder het winkelcentrum Laguna Village en de strandbar Puro Beach. De inwoners van 30 woningen in de Calle Padrón en de gasten van een hotel moesten worden geëvacueerd. Een brandweerman is gewond geraakt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?