Brand Estepona veroorzaakt door illegale elektriciteitsaansluiting

Brand Estepona veroorzaakt door illegale elektriciteitsaansluiting
Beeld: Twitter

Brand Estepona veroorzaakt door illegale elektriciteitsaansluiting

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Afgelopen weekend heeft een grote brand een groot deel van het winkelcentrum Laguna Village in de as gelegd waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen maar waar wel een enorme schade is ontstaan. De politie is tijdens haar onderzoek erachter gekomen dat de brand niet in het winkelcentrum is ontstaan maar in een nabijgelegen hut waar men illegaal elektriciteit aftapte van het netwerk.

De politie heeft twee personen aangehouden die ervan verdacht worden de veroorzakers te zijn van de uitslaande brand die het winkelcentrum Laguna Village in Estepona aan de Costa del Sol in de as heeft gelegd. Het gaat om een 43-jarige man en 51-jarige vrouw die in een nabijgelegen hut (choza) woonden.

In hun geïmproviseerde woning tapte het tweetal illegaal stroom af van een elektriciteitshuisje dat op zo’n 100 meter afstand van de hut lag. De door hen aangelegde geïmproviseerde stroomkabel lag gewoon in het hoge en extreem droge gras en daar is het misgegaan.

De twee verdachten met Spaanse nationaliteit werden reeds voor de rechter gebracht die hen met inname van hun paspoort en een meldingsplicht op vrije voeten stelde in afwachting van het onderzoek en eventuele rechtszaak.

De brand heeft 42 hectare in de as gelegd waaronder het winkelcentrum Laguna Village en de strandbar Puro Beach. De inwoners van 30 woningen in de Calle Padrón en de gasten van een hotel moesten worden geëvacueerd. Een brandweerman is gewond geraakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.