Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD en ORANJE voor Spanje (2 sept)

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD en ORANJE voor Spanje (2sept)
Beeld: ECDC 2 september

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD en ORANJE voor Spanje (2 sept)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

LET OP: De kleurenkaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) is NIET hetzelfde als de kleurenkaart wat betreft de reisadviezen in Nederland. Terwijl de ECDC-kaart van Europa Spanje op ROOD en DONKERROOD heeft geplaatst, heeft Nederland Spanje op dinsdag 27 juli de kleur GEEL gegeven voor het reisadvies.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 2 september de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 2 september 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Geen enkele regio in Spanje heeft nog de kleur DONKERROOD maar sinds donderdag 2 september hebben de volgende regio’s de kleur ROOD: Catalonië, Valencia regio, Murcia regio, Aragón, Navarra, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Madrid regio, Galicië, Cantabrië, Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma), Baskenland, La Rioja, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Andalusië en Extremadura.

De enige regio van Spanje die de ORANJE kleur gekregen heeft is Asturië.

Beeld: ECDC 2 september

Nederland

Op de kaart is Nederland vanaf nu geheel ROOD gekleurd. De situatie is volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding dusdanig achteruit gegaan dat de kleur van ORANJE naar ROOD is gegaan. Nederland heeft op dinsdag 27 juli de reisadviezen aangepast en alle EU-landen de kleur GEEL of GROEN gegeven waarmee Nederland dus afwijkt van de ECDC-kaart met kleuren. Spanje heeft de kleur GEEL (in plaats van ORANJE zoals voorheen).

België

Het Vlaams Gewest en Waals Gewest hebben sinds donderdag 2 september de kleur ROOD gekregen terwijl het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de kleur DONKERROOD heeft gekregen. België kijkt in principe elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes die ze van het ECDC op donderdag hebben gekregen. Groene en oranje wijzigingen worden daarna vanaf maandag ingevoerd en als een gebied/regio of land naar rood verandert, wordt dat op woensdag ingevoerd. Soms wijkt men in België daar vanaf en worden wijzigingen al op vrijdag aangegeven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.