De beste tomaat van Spanje komt uit het Baskenland

De beste tomaat van Spanje komt uit het Baskenland
Beeld: Aretxabaleta-tomaat / Twitter

De beste tomaat van Spanje komt uit het Baskenland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Tijdens de alweer derde ‘Feria Nacional del Tomate Antiguo’ in Cantabrië werd eind augustus de beste tomaat van Spanje en van de wereld gekozen. Spanje’s beste tomaat komt niet uit het zonnige Almería of Murcia maar uit het regenachtige Baskenland, om precies zijn uit het dorp Aretxabaleta in de provincie Guipuzcoa.

De jury was het met elkaar eens dat de Aretxabaleta-tomaat een rijpe, zoete tomaat met een zeer dunne schil en nauwelijks zaden is en dus de beste van Spanje. Die beslissing werd genomen tijdens de derde Nationale Oude Tomaat expos van het Cantabrische dorp Bezano. De beste tomaat uit de autonome regio Cantabrië is de Abanillas-tomaat geworden. De beste tomaat van de wereld werd de gele tomaat uit Rusland.

Het vinden van de authentieke smaak van een tuin-tomaat is tegenwoordig geen gemakkelijke taak. Veel mensen zijn het erover eens dat tomaten niet meer smaken zoals vroeger en als je de sappigheid en voortreffelijke smaak van een tomaat wilt, helpen de experts van de tomaten-expo in Cantabrië met de verkiezing van de beste tomaat van Spanje. 

Tijdens de derde editie kwamen er eind augustus meer dan 8.000 personen naar de ‘Feria Nacional del Tomate Antiguo’ waaronder kwekers, landbouwers, experts, chef-koks en journalisten. De voorzitster van de jury was de chef-kok Pepa Muñoz die ook wel de ‘La chef del tomate’ genoemd wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.