skip to Main Content
Eerste kunstroute in Frigiliana op 6, 7 en 8 oktober

Eerste kunstroute in Frigiliana op 6, 7 en 8 oktober

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Als je Frigiliana al kent weet je wat we bedoelen als we van een prachtig wit geschilderd dorp spreken, en als het nieuw is voor jou dan krijg je nu de perfecte kans om de schoonheid waar te nemen al wandelend door de straten vol geschiedenis en karakter. Op de dagen vrijdag 6, zaterdag 7 en 8 zondag oktober is het dorp aan de Costa del Sol gevuld met creativiteit en kunst, de eerste Frigiliana kunstroute 2017 vindt plaats!

Aan de hand van de plattegrond op de flyer (zie Facebook pagina) kun je 25 locaties bezoeken die door de 31 lokale, nationale en internationale deelnemende kunstenaars gebruikt worden om hun kunst te tonen. Op elke locatie kun je kunstenaars persoonlijk ontmoeten en spreken en hun kunst beschouwen, tevens is er natuurlijk de gelegenheid kunst aan te schaffen. Je bent van harte welkom de route te lopen, openingstijden:11.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur.

In deze kunstwandeling zie je gegarandeerd een verscheidenheid aan kunsten, technieken en stijlen. Zoals schilderkunst, tekening, aquarel, fotografie, beeldhouwkunst, textielkunst, mozaïek, keramiek …Ook zullen hier en daar klanken van muziek te horen zijn.

De eerste kunstroute is georganiseerd door de Spaanse kunstenares Maribel Martín en de Engelse kunstenaar Brendon Taylor (studio-gallery AmArte) in samenwerking met het Frigiliana gemeentehuis en Juan Truco. Ook dank aan Lieuwke Loth, de organisatrice van de Competa Art Walk de afgelopen 4 jaar voor de inspiratie en haar advies.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. in Sitio de Calahonda meegemaakt dat men in het Engels moest bestellen in plaats van in het Spaans, nooit meer geweest, spijtig want het was gezellig en goed vertoeven daar op dat pleintje , och ja ik ben van België en ken een beetje meer talen dan Vlaams….

  2. Frigilliana is inderdaad héél mooi, vooral komende vanuit de valle tropical en je het dorp in al zijn pracht ziet ontplooien! Maar… ik heb dit dorp gekend toen het nog niet overspoeld werd door, vooral Engelse, inwijkelingen die de prijzen er zodànig hebben opgedreven dat het geen naam meer heeft. De koster van het dorp baat een restaurant uit op het kerkplein, met een formidabel terras… waar je niet meer zo welkom bent als je/ géén engels spreekt! Toen ik en mijn vrous hem erop aanspraken enkele jaren geleden (voor de crisis toen zijn zaak nog goed draaide!) werd ons de bestelde tarta con quesa en de koffie geweigerd! Dit heeft vanzelfsprekend nu weer niets te maken met dit kunstproject, even terzake…

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken