skip to Main Content
Het is weer tijd bij de Spaanse universiteiten voor de vaak banale ontgroeningen

Het is weer tijd bij de Spaanse universiteiten voor de vaak banale ontgroeningen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ontgroeningMADRID – Het nieuwe schooljaar zit er aan te komen voor veel universiteitsstudenten in Spanje en dus moeten deze nieuwkomers traditiegetrouw ontgroend worden tijdens vaak bizarre en wilde ontgroeningstaferelen, in het Spaans “novatadas”. Een groot deel van de zogenaamde “leuke” onderdelen van een ontgroening zijn in Spanje verboden maar dat stopt de meeste studenten niet om de nieuwkomers toch de meest vreselijke en banale dingen te laten doen.

Te hopen valt dat er tijdens deze wilde en bizarre ontgroeningstaferelen geen gewonden of doden vallen dit jaar, iets wat in andere jaren helaas wel gebeurt is. Mede vanwege deze ongevallen heeft men veel banale en gevaarlijke rituele verboden maar veel studenten verenigingen hebben daar lak aan en gaan gewoon door met de rituelen.

Bij de studenten zijn de meningen echter verdeeld. De een vindt het geweldig en door dit soort rituelen wordt er een band geschept tussen de studenten. Andere studenten echter vinden deze banale rituelen belachelijk en zeggen dat toen zij weigerden mee te doen hun leven op de universiteit onmogelijk werd gemaakt. Daarnaast geven veel, hoofdzakelijk vrouwelijke studenten aan, dat er te veel seksueel getinte rituelen plaatsvinden waardoor vrouwen vaak geintimideerd worden.

De meest bizarre, banale en gevaarlijke rituele tijdens de Spaanse ontgroeningen zijn de volgende:

 1. Op de knieën zitten waarna er bij de studenten via een trechter wodka, sangria of water naar binnen worden gegoten, totdat die persoon moet overgeven (dit wordt ook gedaan bij folteringspraktijken om maar aan te geven hoe leuk en gevaarlijk dit is).
 2. Het als asbak gebruiken van de nieuwkomende studenten door andere studenten waarbij ze de hele avond op hun handen de brandende as moeten opvangen. Soms wordt dat ook in de mond gedaan.
 3. Het laten drinken van azijn, wijn gemengd met koffieprut of badgel.
 4. Met koud water douchen, apart of in een groep, naakt of gekleed. Vaak worden de studenten wakker gemaakt in het midden van de nacht om te gaan douchen.
 5. Tanden poetsen met een vieze (of schone) wc borstel.
 6. Het ontharen van de benen van de mannelijke studenten of het kaal scheren van mannen en vrouwen.
 7. Met een nietmachine nietjes in de armen, benen en andere delen van het lichaam plaatsen. Hierdoor zijn al vaker studenten gewond geraakt (met of zonder infecties).
 8. Als stoplicht werken met een testikel rood en de ander groen geverfd. In het geval van vrouwen worden de borsten geverfd.
 9. Het door een gang van andere studenten lopen waarbij deze van alles en nog wat zoals eieren, meel en soms zelfs levensgevaarlijke substanties zoals oplosmiddelen of bijtende soda gooien.
 10. Het laten eten van braaksel of poep van hen zelf of in nog ergere gevallen van een andere student.

De lijst kan nog veel langer en bizarder worden maar we houden hier maar op. Volgens veel studenten worden de nieuwkomers tot niets gedwongen en hebben ze zelf aangegeven dat ze mee willen doen aan de ontgroening. Anderen zeggen echter dat er wel enige vorm van dwang is want als je niet meedoet zul je dat de rest van de jaren op de universiteit weten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Gewoon afschuwelijk, daar stel ik mij toch wel vragen bij. Voor mij heeft dit niets meer te maken met ontgroening. Dit moeten ze stoppen. Al wat ik hier lees kan zware gevolgen hebben

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken