skip to Main Content
Huizenprijzen Balearen eilanden enorm gestegen dit jaar

Huizenprijzen Balearen eilanden enorm gestegen dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Geen Madrid of Barcelona maar de vier eilanden van de Balearen zijn de plaatsen waar de prijzen voor woningen het meest zijn gestegen in 2017. Het gaat hierbij dan hoofdzakelijk over reeds bestaande woningen en niet de nieuwbouwwoningen waarbij de prijzen in de zomermaanden dit jaar met 7.3% stegen en vorig jaar met 9%. Per vierkante meter gelden er op de Balearen prijzen van 1.953 euro wat meer is dan de 1.931 euro per m2 in Baskenland maar nog steeds minder dan de 2.004 euro per m2 in Madrid.

Is er een nieuwe woning bubbel op komst of is dat nog te vroeg om aan te geven. Op de website Idealista is te lezen dat over het algemeen in Spanje de prijzen gestegen zijn tot nu toe dit jaar maar de huizenprijzen op de Balearen eilanden zijn meer gestegen dan in welke andere regio ook. De nieuwe prijzen voor bestaande woningen beginnen weer te lijken op die van voor de economisch crisis op diverse plaatsen op bijvoorbeeld Mallorca, Menorca en Ibiza.

De stijgingen in huizenprijzen op de Bealearen eilanden zijn met name te danken aan de investeringen van buitenlandse kopers die steeds meer woningen aanschaffen op de vier Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De buitenlanders zijn goed voor eenderde van alle woningverkopen maar kopen over het algemeen huizen die duurder zijn dan de woningen die veel Spanjaarden kopen.

Gedurende het tweede trimester van 2017 werden er op landelijk niveau per 1.000 inwoners 2,58 woningen verkocht terwijl dat op de Balearen eilanden 3,9 woningen per 1.000 inwoners was, het hoogste van heel Spanje en hoger dan de 3,53 woningen in de Comunidad Valenciana en 3 woningen op de Canarische eilanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken