skip to Main Content
Het Spaanse dorp wat het verst van de zee ligt is Nombela in Toledo

Het Spaanse dorp wat het verst van de zee ligt is Nombela in Toledo

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Het Spaanse dorp wat het verst van de zee ligt is Nombela in Toledo

Wikimedia

TOLEDO – Als buitenlanders naar Spanje komen om daar te gaan wonen dan doet de meerderheid dat aan de kust waarbij de voorkeur uitgaat naar de Middellandse Zee. Inwoners van Spanje die daar geboren worden hebben vaak niet die keuze en dus kan het voorkomen dat je erg ver van de kust woont. Het dorp wat het verst van een kustlijn gelegen is, is het dorp Nombela in de provincie Toledo, deelstaat Castilla la Mancha.

Het dorp Nombela telt slechts 946 inwoners (8 per vierkante kilometer) en ligt in de provincie Toledo wat weer in de deelstaat Castilla la Mancha te vinden is. Het dorp staat bekend als de gemeente die het verst van de zee gelegen is, wat niet automatisch inhoudt dat dit dorp in het midden van Spanje ligt.

De kust van Valencia ligt bijvoorbeeld op 431 kilometer, die van Tarragona op 644 kilometer, die van Málaga op 539 kilometer en die van Vigo in Galicië op 608 kilometer. Dat is verder weg dan bijvoorbeeld Madrid die richting de eerder genoemde kusten ongeveer elke keer op 500 (iets meer of minder) kilometer ligt.

Het dorp Nombela ligt in de provincie Toledo, op de grens met de provincies Madrid en Ávila en slechts 100 kilometer van de Portugese grens. Nombela is niet het midden van het land want die eer gaat naar Madrid. Het dorp bevindt zich dichtbij de Montes de Toledo waarbij het dus makkelijker is om van de bergen en de natuur te genieten dan van de zee die verder weg te vinden is.

Nombela wordt echter toch veel door toeristen bezocht, niet dus vanwege de zee en de stranden maar vanwege de natuur en het Tursimo Rural. Als de iets minder dan 1000 inwoners willen zwemmen dan moeten ze gebruik maken van zwembaden waarvan het gemeentezwembad te vinden is in het dorp Escalona, gelegen op 13 minuten rijden of 10,3 kilometer.  Zou jij daar willen wonen? 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Leuk weetje, maar laten we wel wezen. Dit is al weet ik veel hoeveel miljoenen jaren zo en dus geen nieuws. U schrijft eigenlijk dat de Mount Everest de hoogste berg ter wereld is.
    Klopt ook, maar geen nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by