Search
menu
Search

Top 5 van online winkels in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Top 5 van online winkels in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er wordt ook in Spanje steeds meer online, dus via internet, gekocht en veel winkels en winkelketens zorgen ervoor dat ze steeds beter vertegenwoordigd zijn op internet. In Spanje is de koning der internetshoppen Amazon maar dit jaar staat de supermarktketen Mercadona ook in de top 5 en dat is verrassend.

Sinds dat Amazon in Spanje landde in het jaar 2011 is het Amerikaanse online warenhuis niet gestopt met groeien en is het nu de populairste en drukst bezochte internet winkel van het land.

Bij het samenstellen van de top 5 van internetwinkels heeft de krant Expansion gekeken naar de omzet die het bedrijf gehaald heeft. Die omzet is het afgelopen jaar bij alle online winkels met 15,5% gestegen naar een totaal van 3,1 miljard euro. Maar waar kopen de Spanjaarden het liefst en wat is de top 5 van online winkels.

Top 5

Zonder twijfel staat Amazon bovenaan de lijst met een omzet in 2017 van 1,3 miljard euro. Amazon is echter een bedrijf dat alleen via internet verkoopt terwijl het merendeel van de overige winkels in deze top 5 ook fysieke winkels hebben in Spanje waardoor de uiteindelijke omzet dus hoger kan zijn.

Op de tweede plaats staat de Spaanse winkelketen El Corte Inglés die in 2017 een omzet haalde van 684 miljoen euro met de online winkel. De website PCcomponentes is ook alleen op internet aanwezig en weliswaar is het niet de bekendste naam, toch staan zij op een derde plaats met een omzet van 301 miljoen euro in 2017.

Als vierde op de top 5 lijst staat de Duitse keten Media Markt met in 2017 een omzet van 227 miljoen euro met de internetwinkel. De grote verrassing dit jaar is echter te vinden op de vijfde plaats.

Het gaat daarbij om de Valenciaanse supermarktketen Mercadona die, ondanks de negentiger jaren winkel op internet, toch op een vijfde plaats staat met een omzet van 198 miljoen euro. Mercadona weet dat internet shoppen bij supermarkten de toekomst is en heeft enkele maanden geleden de nieuwe online winkel als proef geopend in Valencia.

De top 10 lijst wordt verder aangevuld met de volgende winkels: Apple.com, Zalando, Alcampo.es, Vente-Privee en de Amerikaanse versie van Amazon.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?