Top 5 van online winkels in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er wordt ook in Spanje steeds meer online, dus via internet, gekocht en veel winkels en winkelketens zorgen ervoor dat ze steeds beter vertegenwoordigd zijn op internet. In Spanje is de koning der internetshoppen Amazon maar dit jaar staat de supermarktketen Mercadona ook in de top 5 en dat is verrassend.

Sinds dat Amazon in Spanje landde in het jaar 2011 is het Amerikaanse online warenhuis niet gestopt met groeien en is het nu de populairste en drukst bezochte internet winkel van het land.

Bij het samenstellen van de top 5 van internetwinkels heeft de krant Expansion gekeken naar de omzet die het bedrijf gehaald heeft. Die omzet is het afgelopen jaar bij alle online winkels met 15,5% gestegen naar een totaal van 3,1 miljard euro. Maar waar kopen de Spanjaarden het liefst en wat is de top 5 van online winkels.

Top 5

Zonder twijfel staat Amazon bovenaan de lijst met een omzet in 2017 van 1,3 miljard euro. Amazon is echter een bedrijf dat alleen via internet verkoopt terwijl het merendeel van de overige winkels in deze top 5 ook fysieke winkels hebben in Spanje waardoor de uiteindelijke omzet dus hoger kan zijn.

Op de tweede plaats staat de Spaanse winkelketen El Corte Inglés die in 2017 een omzet haalde van 684 miljoen euro met de online winkel. De website PCcomponentes is ook alleen op internet aanwezig en weliswaar is het niet de bekendste naam, toch staan zij op een derde plaats met een omzet van 301 miljoen euro in 2017.

Als vierde op de top 5 lijst staat de Duitse keten Media Markt met in 2017 een omzet van 227 miljoen euro met de internetwinkel. De grote verrassing dit jaar is echter te vinden op de vijfde plaats.

Het gaat daarbij om de Valenciaanse supermarktketen Mercadona die, ondanks de negentiger jaren winkel op internet, toch op een vijfde plaats staat met een omzet van 198 miljoen euro. Mercadona weet dat internet shoppen bij supermarkten de toekomst is en heeft enkele maanden geleden de nieuwe online winkel als proef geopend in Valencia.

De top 10 lijst wordt verder aangevuld met de volgende winkels: Apple.com, Zalando, Alcampo.es, Vente-Privee en de Amerikaanse versie van Amazon.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Z

Heb ooit geprobeerd om wat online te kopen bij El Corte Inglés. Een optie is om het in de winkel op te halen, dus eigenlijk reserveer je een product. Maar dat kon niet want het was op. Toch maar even in de winkel gaan kijken en… daar stond het gewoon. Gaat niet goed dus, online kopen. Bij Mediamarkt kun je online niet bestellen als je op de Canarische Eilanden woont (althans een jaar geleden niet). Er zijn alleen al 3 Media Markten in en rond Las Palmas. En wat te denken van Amazon die Canarische vlaggen aanbiedt, maar ze hier… Lees verder »

Francisco

Ik heb al veel gekocht bij Amazon en was tot voor kort zeer tevreden maar nu wil ik iedereen waarschuwen. Zo lang alles normaal gaat is Amazon een prima online winkel maar oh wee als er eens iets misloopt. Een levend persoon aan de lijn of op de mail krijgen is een kunst op zich. Amazon heeft een lijst met vragen waarvan zij denkt dat er geen andere vragen meer zijn en daaruit kan je een vraag kiezen en daarna een standaard antwoord lezen. Als je goed met een PC uit de voeten kunt dan is het mogelijk, na veel… Lees verder »

Klaasjan

dat heel de wereld bij Amazon koopt is een grote schande. iedereen weet of kan weten dat de werkers bij dit bedrijf financieel worden tekortgedaan. er is sprake van zeer slechte arbeidsomstandigheden en beloning. Het is een moderne vorm van slavernij maar we sluiten onze ogen graag voor een paar euro. Er is een oplossing: volg je geweten en zorg dat dit soort bedrijven blijft groeien. Denk na!!!

HJS

Gelukkig!!! Een stichtelijk woord van Klaas Jan. Daar zaten we echt op te wachten! Wat een onbenul. Zucht.

leo

Snap niet dat Amazon zo populair is, het is een stuk duurder dan andere online webshops. Ebay is een stuk goedkoper en werkt net zo goed. El Corte Ingles is ook een zeer dure winkel waar wij zelf ook nooit meer wat kopen. Bij PCcomponentes bestellen wij wel en die hebben goede scherpe prijzen en een uitstekende service top winkel. Mediamarkt is een hele slechte winkel met slechte service en vaak kloppen de vermeldingen bij een produkt niet waardoor je achteraf belazerd uitkomt(zelf aantal keren gehad). Mercadona is een top supermarkt enkel gaat ik toch echt zelf de produkten in… Lees verder »

Anoniem

voor mij hetzelfde

Anoniem

Elke Mercadona heeft een lift, een parking met toiletten, bijna overal gratis…. en ruime -in en -uitrit, met verlichting. Producten zijn perfect: Spaans, maar dat MOET ook zo in Spanje. Personeel is altijd fris en vriendelijk en helpt de klant… Openingstijden ook al goed! IK zou het nog beter vinden als sommige groenten niet uit Marocco komen, zoals de gewone sperzieboontjes, zelfs in de zomer…. Ook op Mallorca heeft Mercadona nu de tomaten van het eiland. Het gaat de goeie kant op!!! Altijd witlof, nu de spruiten… Uit Nederland, dat hoeft niet, maar ze hebben het toch maar. Wat wil… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.