Aantal werklozen Spanje gestegen in september

123rf
Beeld: 123rf

Aantal werklozen Spanje gestegen in september

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal werklozen is in de maand september met 13.907 personen gestegen naar een totaal van iets meer dan 3 miljoen werklozen in Spanje. Het slechte nieuws is dat er slechts 3.224 personen bij zijn gekomen in het register van de sociale instellingen. Het goede nieuws is dat het aantal werkenden is gestegen naar 19,3 miljoen personen wat het hoogste aantal is in een september maand.

13.907 personen in Spanje hebben in de maand september hun baan verloren aangezien volgens de maandelijkse cijfers van het Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) het aantal werklozen is gestegen naar 3.079.711, het laagste cijfer sinds september 2008. In feite vonden 22.899 personen een baan in september maar is het aantal werklozen dus met 13.907 personen toegenomen.

Daartegenover staat dat er op dit moment 19.323.451 personen in Spanje zijn die een baan hebben, 460.739 meer dan in september 2018. In juli 2007 was het laatste recordcijfer 19.492.000 werkenden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.