skip to Main Content
Aantal werklozen Spanje gestegen in september
123rf

Aantal werklozen Spanje gestegen in september

MADRID – Het aantal werklozen is in de maand september met 13.907 personen gestegen naar een totaal van iets meer dan 3 miljoen werklozen in Spanje. Het slechte nieuws is dat er slechts 3.224 personen bij zijn gekomen in het register van de sociale instellingen. Het goede nieuws is dat het aantal werkenden is gestegen naar 19,3 miljoen personen wat het hoogste aantal is in een september maand.

13.907 personen in Spanje hebben in de maand september hun baan verloren aangezien volgens de maandelijkse cijfers van het Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) het aantal werklozen is gestegen naar 3.079.711, het laagste cijfer sinds september 2008. In feite vonden 22.899 personen een baan in september maar is het aantal werklozen dus met 13.907 personen toegenomen.

Daartegenover staat dat er op dit moment 19.323.451 personen in Spanje zijn die een baan hebben, 460.739 meer dan in september 2018. In juli 2007 was het laatste recordcijfer 19.492.000 werkenden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken