Search
menu
Search

Norwegian ontslaat 448 piloten en cabinepersoneel in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Norwegian ontslaat 448 piloten en cabinepersoneel in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft twee ERE’s aangevraagd om 448 werknemers te ontslaan waarvan een groot deel in principe tijdelijk gedurende de wintermaanden. Dat nieuws werd bekend gemaakt op de dag dat Norwegian aankondigde de basis in Madrid te sluiten waardoor 150 piloten en cabinepersoneel op straat komen te staan.

Norwegian heeft in Spanje twee ‘Expediente de Regulación de Empleo’ ofwel ERE’s aangevraagd voor 484 cabine-personeelsleden en piloten vanwege de sluiting van de basis in Madrid. Het doel is het verkrijgen van toestemming van de bevoegde arbeidsautoriteiten om arbeidsrelaties te beëindigen binnen een kader waarin bepaalde rechten van werknemers zijn gewaarborgd. 

Men spreekt over twee ERE’s waarvan een geldt voor de 150 personeelsleden bij het vliegveld van Madrid-Barajas waar Norwegian de basis gaat sluiten. De tweede ERE is tijdelijk en zal bijna 400 personeelsleden in heel Spanje treffen. Het gaat om piloten (pilotos) en cabinepersoneel (tripulantes de cabina de pasajeros of TCP).

Norwegian heeft gezegd dat ze deze maatregelen moet treffen omdat de Boeing 737 MAX toestellen aan de grond staan. Norwegian heeft in Spanje zo’n 2.200 werknemers.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?