Norwegian ontslaat 448 piloten en cabinepersoneel in Spanje

Norwegian ontslaat 448 piloten en cabinepersoneel in Spanje
Beeld: Norwegian

MADRID – De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft twee ERE’s aangevraagd om 448 werknemers te ontslaan waarvan een groot deel in principe tijdelijk gedurende de wintermaanden. Dat nieuws werd bekend gemaakt op de dag dat Norwegian aankondigde de basis in Madrid te sluiten waardoor 150 piloten en cabinepersoneel op straat komen te staan.

Norwegian heeft in Spanje twee ‘Expediente de Regulación de Empleo’ ofwel ERE’s aangevraagd voor 484 cabine-personeelsleden en piloten vanwege de sluiting van de basis in Madrid. Het doel is het verkrijgen van toestemming van de bevoegde arbeidsautoriteiten om arbeidsrelaties te beëindigen binnen een kader waarin bepaalde rechten van werknemers zijn gewaarborgd. 

Men spreekt over twee ERE’s waarvan een geldt voor de 150 personeelsleden bij het vliegveld van Madrid-Barajas waar Norwegian de basis gaat sluiten. De tweede ERE is tijdelijk en zal bijna 400 personeelsleden in heel Spanje treffen. Het gaat om piloten (pilotos) en cabinepersoneel (tripulantes de cabina de pasajeros of TCP).

Norwegian heeft gezegd dat ze deze maatregelen moet treffen omdat de Boeing 737 MAX toestellen aan de grond staan. Norwegian heeft in Spanje zo’n 2.200 werknemers.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

10
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Anoniem

Ik sluit mij geheel aan bij de reactie van FGM.

Anoniem

Rob, de redactie heeft al zo vaak gezegd dat zij nieuws weergeeft van Spaanse sites. Wat jij doet is analyse van het nieuws, al dan niet in de juiste context. Dat is niet wat de reactie beoogt te doen. Kritiek moet mogen, maar lever die dan aan de bron. Het eeuwige bekritiseren van de redactie is zo sneu.
Misschien moet je maar gewoon een andere site kiezen als je telkens het gevoel krijgt van “daar gaan we weer”.

Rob

Die snap ik en in de basis is dat ook goed. Maar iedere redactie heeft ook zijn verantwoordelijkheid en kan zich niet blindelings verschuilen achter het woordje “ vertaling”.
Zoals in dit geval. De 737 Max staat na 2 afschuwelijke rampen al sinds maart wereldwijd aan de grond. Dan is het gewoon totale flauwekul om hier te schrijven dat daardoor deze aankomende winter ineens ontslagen gaan vallen. En dat terwijl de hele zomer ook al berichten langskomen, dat Norwegian in zeer zwaar weer zit.

FGM

Ik lees regelmatig diverse reacties maar wat mij steeds meer op valt is dat regeerders elkaar aanvallen op woorden of foutjes in hun comment maar niet reageren op het bewuste artikel.
Ik wens de redactie veel enthousiasme om door de gaan met deze SPANJE VANDAAG want ik lees deze elke dag met veel plezier. Met heel af en toe een reactie.
Een wat oudere man die twee keer per jaar een maand naar SPANJE op vakantie ging. Maar door gezondheid niet meer instaat is naar zijn favoriete vakantie land terug te gaan.

Eric

Zolang je een vliegticket met creditcard afrekent ben je gedekt in geval van faillissement. Geld terug dus.

Rob

Helaas hebben niet alle mensen deze mooie dekking, omdat ze niet voldoende kredietwaardig zijn. Dan krijg je zo’n kaart niet. En ben je dus je geld kwijt.

Rene

De opmerking van Rob is wat aanmatigend.
In het stuk staat mijn inziens dat de luchtvaartmaatschappij dat heeft gezegd en niet de redactie.
Waar of niet is dan niet het oordeel van de redactie.

Ik ben blij met de redactie en lees jullie stukjes graag.
Bedankt voor al die moeite.

Rob

Dat staat daar inderdaad, maar wil niet zeggen dat dat correct is.
Sterker nog, het is niet correct.

Rob

Oh, oh, redactie daar gaan we weer. De 737 Max staat wereldwijd aan de grond en dat geldt dus voor alle luchtvaartmaatschappijen en al sinds maart 2019 en niet alleen komende wintermaanden. Dit is dus een kulreden.
De waarheid is dat het heel slecht gaat met Norwegian en het bedrijf alles uit de kast haalt om niet om te vallen. Het kopen van een kaartje bij dit bedrijf is dus zeer riskant !

Georges D

Leren lezen, maar bovenal leren juist interpreteren a.u.b. ! Dit was allesbehalve moeilijk in deze tekst…

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.