Norwegian ontslaat 448 piloten en cabinepersoneel in Spanje

Norwegian ontslaat 448 piloten en cabinepersoneel in Spanje
Beeld: Norwegian

Norwegian ontslaat 448 piloten en cabinepersoneel in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft twee ERE’s aangevraagd om 448 werknemers te ontslaan waarvan een groot deel in principe tijdelijk gedurende de wintermaanden. Dat nieuws werd bekend gemaakt op de dag dat Norwegian aankondigde de basis in Madrid te sluiten waardoor 150 piloten en cabinepersoneel op straat komen te staan.

Norwegian heeft in Spanje twee ‘Expediente de Regulación de Empleo’ ofwel ERE’s aangevraagd voor 484 cabine-personeelsleden en piloten vanwege de sluiting van de basis in Madrid. Het doel is het verkrijgen van toestemming van de bevoegde arbeidsautoriteiten om arbeidsrelaties te beëindigen binnen een kader waarin bepaalde rechten van werknemers zijn gewaarborgd. 

Men spreekt over twee ERE’s waarvan een geldt voor de 150 personeelsleden bij het vliegveld van Madrid-Barajas waar Norwegian de basis gaat sluiten. De tweede ERE is tijdelijk en zal bijna 400 personeelsleden in heel Spanje treffen. Het gaat om piloten (pilotos) en cabinepersoneel (tripulantes de cabina de pasajeros of TCP).

Norwegian heeft gezegd dat ze deze maatregelen moet treffen omdat de Boeing 737 MAX toestellen aan de grond staan. Norwegian heeft in Spanje zo’n 2.200 werknemers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.