Spanje is Europa’s vijfde koffieproducerende land achter Nederland en Italië

Spanje is Europa’s vijfde koffieproducerende land achter Nederland en Italië
Beeld: Freepik (aangepast)

Spanje is Europa’s vijfde koffieproducerende land achter Nederland en Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de gegevens van Eurostat over de EU-koffieproductie die ze gepubliceerd hebben vanwege de Internationale Koffie dag op 1 oktober, is Spanje het vijfde EU-land wat betreft koffieproductie. De meeste koffie in de Europese Unie is geïmporteerd uit niet-EU-landen waarbij de meeste koffie komt uit Brazilië gevolgd door Vietnam, Honduras, Oeganda, Colombia, India, Peru, Ethiopië en Indonesië. 

De grootste koffie importerende landen binnen de EU waren in 2020 Duitsland met 1,1 miljoen ton (38% van de totale import) gevolgd door Italië met 559.000 toen (19%), België met 309.000 ton (11%), Spanje met 274.000 ton (9%) en Frankrijk met 205.000 ton (7%).

Maar er wordt ook koffie gebrand in de Europese Unie, om precies te zijn 1,9 miljoen ton aan gebrande koffie in 2020. Dat is 10 procent meer dan 10 jaar eerder in 2010 toen dat nog 1,8 miljoen ton koffie was. De EU-koffieproductie heeft een waarde van 1,1 biljoen euro en staat gelijk aan circa 4,2 kilo koffie per EU-burger/inwoner.

Van de EU-lidstaten produceerde Italië de meeste gebrande koffie in 2020 met 616.000 ton (32% van de totale EU-productie), gevolgd door Duitsland met 571.000 ton (30%), Frankrijk met met 149.000 ton (8%), Nederland met 134.000 ton (7%), Spanje met 128.000 ton (7%) en Zweden met 88.000 ton (5%). In 2020 produceerden deze zes EU-lidstaten 89 procent van de totale EU-productie van gebrande koffie. België staat met 41.000 ton op een negende plaats.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.